Få selvtillid på jobbet

Få selvtillid på jobbet

Kender du det, at du er lidt i tvivl om du er den rigtige til de opgaver, som du sidder med og om du mestrer dine opgaver i tilstrækkelig grad? 

Ikon podcast
Seniorkonsulent
Bessie Rauff

Mange af os går rundt med en meget skrap indre kritikker, som kan påvirke vores selvtillid og vores arbejdsindsats. 

Hør foredragsholder og coach Gitte Koldtofts gode råd til, hvordan du kan ændre på din egen indstilling til din hverdag på jobbet, og hvordan du får vendt dine måske knap så konstruktive tanker og i stedet får skruet op for din selvtillid og får god arbejdslyst.

Medvirkende

Gitte Koldtoft, foredragsholder og coach.

Links

Gitte Koltofts hjemmeside www.koldtoft.dk

På Gitte Koldtofts hjemmeside kan du også tilmelde dig hendes nyhedsbrev og få hendes bog “Mere energi” som lydbog.

Gitte Koldtoft taler i podcasten om de fire leveregler af Don Miguel Ruiz.

Krifa tilbyder arbejdslystsamtaler, der sætter spot på din trivsel og motivation i hverdagen https://krifa.dk/godarbejdslyst/samtaler/arbejdslystsamtale

I Krifa kan du få en jobtrivselssamtale. Det er hjælp til selvhjælp, hvis du oplever, at du sidder fast i nogle udfordringer med dit job https://krifa.dk/godarbejdslyst/samtaler/jobtrivselssamtale

Krifa udgiver rapporter om god arbejdslyst i samarbejde med Institut for Lykkeforskning og Gallup. Her sættes der spot på den sociale, faglige og personlige mestring, som Gitte Koldtoft også fortæller om i podcasten. Læs rapporten https://krifa.dk/godarbejdslyst/viden-og-udgivelser/god-arbejdslyst-indeks-2018

Tre gode fif

  1. Tæl ned fra fem og tag det første skridt. 5-4-3-2-1 ring til den person, 5-4-3-2-1 tag løbeskoene på osv.
  2. Beslut dig for hver dag at gøre noget, der hjælper dig hen imod dit store mål. Efter 14 dage vil du mærke din selvtillid stige.
  3. I 30 dage i træk spørger du dig selv under bruseren: “hvis ikke jeg var bange så ville jeg...” og lyt til, hvad din underbevidsthed fortæller dig.

Highlights

[1:45] Selvtilliden spørger om du gør det godt nok og reagerer på feedback fra dit indre eller ydre publikum. Gør du det du har besluttet dig for at gøre, så vil din selvtillid stige.

[3:08] Hvordan vores selvtillid virker kan bringes tilbage til stenaldermennesket og vores behov for at være en del af et fællesskab.

[4:13] Selvværd er en grundlæggende følelse af, om man er god nok, som den man nu engang er. Man kan ikke indhente et dårligt selvværd med en tårnhøj selvtillid.

[4:55] Mænd og kvinders selvtillid styrkes af forskellige ting.

[6:33] Selvtillid er noget vi hele tiden skal arbejde med at udvikle på, fx ved at skabe værdi for andre, så vi får positiv feedback retur.

[8:11] Det er ikke, når vi har nået vores mål, at vi får selvtillid. Selvtilliden vokser allerede når går i gang med at nærme os målet.

[9:18] Du skal sætte dine mål så de bliver realistiske og du kan nærme dig målet i små skridt. Tag et skridt af gangen. Frygten skrumper, når du handler.

[11:40] Vores hjerne er designet til overlevelse og ikke til at gøre os glade og tilfredse. Derfor kan vores indre vagthund forhindre os i at turde at bevæge os mod usikre drømme. Fem sekunders reglen kan hjælpe dig til at turde taget det første skridt.

[15:03] Social mestring, personligt lederskab og faglig mestring er med til at styrke din selvtillid i arbejdet.

[17:25] Du kan bruge fire leveregler til at dyrke din selvtillid; vær ren i dit ord, lad være med at tage ting personligt, lad være med at formode og gør dit bedste.

[20:54] Vi skal være villige til at fejle, hvis vi vil lykkes med vores mål i arbejdslivet.

[21:52] Del dit liv op i rød, gul og grøn og få styr på din personlige energimængde.

[23:30] Øv dig på at få sagt fra på en positiv måde.

[24:12] Hold øje med selvtillidsdræberne - og sørg for at giv ros til dine kollegaer, så booster du deres selvtillid.

[25:31] Tre hurtige råd til at styrke selvtilliden


Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse