Kvinde snakker med sin leder
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Karriereudvikling/ MUS'en har stadig potentiale
Forside/ .../ MUS'en har stadig potentiale

MUS'en har stadig potentiale

Flere steder er MU-samtalen blevet overtaget af korte, hyppige samtaler. Men MU-samtalen er stadig vigtig for både dig og din arbejdsplads.

Ikon artikel
Journalist
Sebastian Persson Iversen

"Der er tydelige tegn på, at mange begynder at sløjfe MU-samtalen 
som vi kender den i dag."
Pernille Aagaard, HR-konsulent

Du skal ikke gå ind til MU-samtalen og forvente, at din leder har forberedt et udviklende forløb til dig. Du skal selv tage initiativ, og gå forrest. Vis din leder, at du er ambitiøs på egne vegne. Det er netop derfor, MU-samtalen findes – det er en samtale, der skal udvikle medarbejderen.

”MU-samtalen er din mulighed for at holde dig skarp som medarbejder. Både for din arbejdsplads, men også på arbejdsmarkedet. Nogle gange handler det om, at man skal turde drømme. Man må gerne sigte lidt højt engang i mellem,” fortæller Pernille Aagaard, HR-konsulent i Krifa.

Du skal turde udfordre din arbejdsplads. I sidste ende er de også interesseret i at have attraktive medarbejdere, som er i udvikling. Det er ikke kun med til at gøre medarbejderne attraktive, men hele arbejdspladsen.

MUS i udvikling
MU-samtalen er faktisk selv i udvikling. Flere ting tyder på, at den traditionelle, årlige samtale vil blive afløst af hyppigere, kortere samtaler, der kommer til at evaluere medarbejderens udvikling hen ad vejen i stedet for at gøre boet op, når året er godt.

”Der er tydelige tegn på, at mange begynder at sløjfe MU-samtalen, som vi kender den i dag, og i stedet kører det som en løbende dialog. Det har helt sikkert potentiale til at overtage det koncept, vi kender – men løsningen er ikke helt på plads endnu,” fortæller Pernille Aagaard.

Hvornår det vil ske, er svært at sige, for der er stadig mange, der ikke tager MU-samtalen seriøst. Derfor er det vigtigt, at flere – både ledere og medarbejdere – får øjnene op for potentialet i MU-samtalerne.
”Selvom der flere steder sker en stor udvikling, så er flertallet altså stadig ved at finde ud af, hvordan de får det optimale ud af MU-samtalen. Og så længe der ikke er et bedre alternativ, som vi kan se virker, så er MU-samtalen en rigtig god løsning,” siger Pernille Aagaard.


Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse