Hvis man gør, som man plejer, så bliver det, som man plejer.
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Karriereudvikling/ Skil dig ud fra mængden af jobansøgere - Se hvordan her!
Forside/ .../ Skil dig ud fra mængden af jobansøgere - Se hvordan her!

Skil dig ud fra mængden

Får man afslag efter afslag på sine jobansøgninger, er det måske på tide at prøve noget nyt. Jobkonsulent Lene Schou giver konkrete forslag til alternative ansøgninger, der skiller sig ud.
Ikon artikel
Journalist
Fie Rødkjær Møller

- Hvis man gør, som man plejer, så bliver det, som man plejer.

Sådan lyder det fra Lene Schou, der er jobkonsulent hos Job Vision i Herning. Hun ser en masse eksempler på, at folk tager nye metoder i brug for at skille sig ud fra mængden.
  
De gamle floskler som ”jeg finder jobbet spændende” er yt, og ifølge jobkonsulenten er det allervigtigste at målrette ansøgningen til virksomheden og fortælle, hvilken gevinst den vil få ved at ansætte dig. Hvad du kan, vil eller finder interessant er uvedkommende. 

Man kan med fordel forestille sig, at man skal score en potentiel kæreste. Der går det ikke bare at sige, at man er sød, sjov og klog. Man skal vise det. Lene Schou understreger dog, at man skal være sig selv - men at det er med at skubbe til sine grænser, uanset hvor de så er.

Lene Schou giver fem forslag til, hvad man konkret kan gøre for at skille sig ud fra de andre ansøgere og den kæmpe bunke af A4-papirer.

1) Lav små flyers, som du deler rundt i cykelkurve, i butikker, hos virksomheder osv. Man så for nyligt, hvordan det gav pote for 20-årige Mette Højmark Mikkelsen, som cyklede rundt til restauranter, supermarkeder, fitnesscentre og advokatkontorer og delte 70 ansøgninger ud. Udbyttet var 25 jobsamtaler og to deltidsjob i en sandwichbutik og en golfklub. Lene Schou foreslår også, at man udlodder et gavekort – for eksempel til en middag for to på en lækker restaurant -  til den, der kan hjælpe en i job.

2) Lav en video-præsentation. Ifølge jobkonsulenten kommer vi til at se flere og flere video-ansøgninger i fremtiden. Afhængigt af hvilket job man søger, kan det give god mening at sige de allervigtigste grunde til, at virksomheden skal vælge dig. På den måde kan de se, om personen passer ind på holdet. Det kan også være i stedet for et billede for at vise, at man er up to date. Men klippet må ikke vare længere end 20 sekunder, for så mister det effekten. 

3) Lav en lydfil. Søger du et job, hvor du skal tale meget i telefon – for eksempel som receptionist, sekretær eller IT-supporter – så kan det give pote at vedhæfte en lydfil med din stemme. Det batter meget mere at vise, at du har smil i stemmen frem for at skrive det. 

4) Brug sociale medier. Selv om vi dagligt bliver bombarderet med folk, der efterspørger noget på Facebook, kan det sagtens kaste resultater af sig at efterlyse et job på de sociale medier. Det er sandsynligt, at du kender nogen, som kender nogen, der kan skabe kontakt til en mulig arbejdsgiver. Ifølge Lene Schou er det cirka 80 procent af de personer, der kommer i job, som får stillingen gennem netværk. 21-årige Mikkel Dahl Marcussen fik mere end 200 sms-beskeder med konkrete tilbud om job, da han efterlyste et job på Facebook. 

5) Stå med et skilt ved vejen. For nylig var der stor opmærksomhed på 35-årige Daniel Jensen, fordi han stillede sig ud på vejen med et skilt, hvor der stod ”Har du et job til mig? ”. Enkelt og effektivt. Det førte til mere end 30 henvendelser og endte med en samtale og et job. Ifølge jobkonsulenten er det genialt – især hvis man skal være sælger. Det ultimative salg er at kunne sælge sig selv, og det viser mod og viljestyrke at stille sig op på den måde.


Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse