Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Kolleger/ 7 trin til at løse konflikten på job - Læs om løsningerne her!
Forside/ .../ 7 trin til at løse konflikten på job - Læs om løsningerne her!

7 trin der løser konflikten

Er jeres konflikt kommet derud, hvor I ikke kan se en løsning? Eller er I nået dertil, hvor I trods alt er enige om, at I er rygende uenige? Læs hvordan du håndterer konflikten og finder holdbare løsninger.
Ikon artikel
Journalist
Trine Boiskov Hansen

Konfliktrappe med 7 trin til at løse konflikten

1. Bliv enige om uenighed

Hold et møde. Ikke fordi andre har sagt, I skal det - men helt frivilligt, fordi I gerne vil. Når I mødes og kan enes om at være uenige, er I allerede kommet et godt stykke videre.

2. Jeg vil gerne løse konflikten

Giv udtryk for, at du er med på at løse konflikten. Aftal regler for de næste møder, fx at I ikke afbryder hinanden. Det begynder langsomt at gå op for jer, at I begge har et medansvar.

3. Find dialogen frem igen

Se sagen fra begges sider. Det kan være svært at sætte ord på negative følelser og lytte: Det, den anden siger, virker urimeligt. Det er fristende at afbryde og give op, men lad være.

4. Find hovedlinjerne

Gør klart, hvad essensen i konflikten er. Det er ikke let, men meget effektivt, at I sammen formulerer hinandens standpunkter. Så lav en dagsorden: Hvilke problemer skal vi løse?

5. Fælles forståelse

Fælles forståelse er grundlaget for holdbare løsninger. Jeres forskellige standpunkter kan gøre det svært at enes. Det, I kan forvente, er et nogenlunde tilfredsstillende kompromis.

6. Find mange løsninger

Lav en brainstorm med løsninger, men lås jer ikke fast på en løsning for tidligt. Dette er den konstruktive fase, men stemningen mellem jer kan stadig gå op og ned.

7. Lav konkrete aftaler

I føler jer helt befriede over, at I er blevet enige. Måske er I så lettede, at I glemmer, at den løsning, I vælger, skal være realistisk for begge. Træf derfor helt klare og kontante aftaler.
Hvad er det egentlig der sker, når der opstår konflikter på jobbet? Og hvorfor kommer de nogen gange helt ud af kontrol?

Se hvad der sker, når konflikten topper

Ondt i arbejdslivet?
Bliv medlem og snak med vores jobtrivselskonsulent.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse