Peter Mygind sidder på trappe og kigger i kamperaet
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Kolleger/ Spred positiv sladder på arbejdspladsen - Se her hvordan du gør!
Forside/ .../ Spred positiv sladder på arbejdspladsen - Se her hvordan du gør!

Spred positiv sladder

Vi skal alle sammen sørge for at sprede den positive sladder og bremse den dårlige. Sådan siger skuespiller Peter Mygind.
Ikon artikel
Journalist
Christian Bruun

Sladder er af natur spændende. Alle vil gerne høre det sidst nye. Men man skal være kritisk, når det gælder sladder. Sådan lyder Peter Myginds bedste råd, for sladder kan være både god og dårlig. Særlig dårlig bliver den, når den er med til at ødelægge den gode stemning på arbejdspladsen. Omvendt har sladder også en tendens til at bringe kolleger tættere sammen og skabe relationer på arbejdspladsen, fordi sladder er noget, man har sammen.

Peter Mygind har af flere omgange beskæftiget sig med mobning og sladder. Han har desuden optrådt på flere af Krifas generalforsamlinger med sit foredrag Arbejdsglæde og det gode liv.

- Sladder er en svær størrelse, fordi den kan skabe så mange dårlige ting, men samtidig også være en vigtig del af kulturen på en arbejdsplads. Derfor skal man huske på, at sladder er et fælles ansvar. Vi skal alle sammen sørge for at sprede den positive sladder og bremse den dårlige, siger Peter Mygind, som har oplevet både gode og dårlige sider af sladder.

Den gode sladder

God sladder kan ifølge Peter Mygind vise omsorg for andre.

- Hvis man ved noget, som gør, at man kan tage hensyn til andre mennesker, så skal man endelig dele og lade sladderen gå, så alle bliver opmærksomme på det, siger Peter Mygind.

Han giver et eksempel fra sin søns klasse. Peter Mygind vidste, at et forældrepar i sønnens klasse skulle skilles. En situation, man ikke er stolt af som barn. Alligevel kan det være rart at vide for klassens kammerater. Derfor valgte Peter Mygind at sladre til sin søn, så sønnen kunne tage lidt ekstra hensyn til klassekammeraten.

Den dårlige sladder

I den anden ende af sladderskalaen har Peter Mygind oplevet, hvordan sladder kan ødelægge venskaber og skabe utryghed i en hel klasse. Det var, da han lavede tv-programmet Myginds Mission på DR1. To piger var blevet uvenner. Den ene havde fået at vide, at den anden havde kaldt hende noget grimt. Det endte med, at hele klassen blev involveret og også elever fra andre skoler. Løsningen kom, da klasselæreren satte de to piger sammen, og de en time senere kom ud med hinanden i hænderne. Det hele var en misforståelse opstået på grund af sladder.

- En lignende situation kunne sagtens opstå på en arbejdsplads. Sladder går rigtig hurtigt, og den ændrer sig, når den går fra mund til mund. Det bedste, man kan gøre, er at lade være med at sprede sladderen og bære mere brænde til bålet, siger Peter Mygind og fortsætter:

- Ligesom man ikke accepterer en dårlig omgangstone eller mobning, så skal man ikke acceptere dårlig sladder. Det er lige så ødelæggende for fællesskabet, siger Peter Mygind.

Ondt i arbejdslivet?
Bliv medlem og snak med vores jobtrivselskonsulent.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse