Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Ledelse/ 3 tips: Sådan tackler du en dårlig leder
Forside/ .../ 3 tips: Sådan tackler du en dårlig leder

3 tips: Sådan tackler du en dårlig leder

Ifølge en ny undersøgelse har 8 ud af 10 danskere haft en leder, som de ikke mener burde være leder. Er du en af dem, får du her erhvervspsykologens råd.

Du har sikkert prøvet det før. Din leder lever ikke op til dine forventninger af, hvad en leder skal gøre. 
En undersøgelse lavet af Gallup for Krifa viser, at 8 ud af 10 danskere har været i netop den situation, at de har oplevet at have en dårlig leder. Samtidig mener 6 ud af 10 danskere, at der findes for mange dårlige ledere i Danmark.

Hvis man har en oplevelse af, at ledelsen på ens arbejdsplads ikke er god, så er det vigtigt først og fremmest at tale med sin leder om det. 
Erhvervspsykolog i Krifa Rasmus Højbæk giver her tre råd til, hvad du kan gøre, hvis du ikke er tilfreds med din leder. 

1. Bliv bevidst om, hvad en god leder er for dig

Inden du konfronterer din leder eller dine kolleger med det, du er utilfreds med, så spørg dig selv, hvad en god leder er for dig. Hvad mangler du fra ledelsen, og hvordan kan det blive forbedret? På den måde kan du skabe et bedre overblik over, hvad det egentlig er, der er problemet. Og du kan være mere konkret over for din leder, når I tager en snak om det. 

2. Overvej, om det er din leders ansvar 

Det er ikke alt, din leder kan styre. Der kan være ting, som din leder ikke har indflydelse på, og derfor ikke kan tage ansvaret for. Overvej en ekstra gang, om det egentlig er et andet sted ansvaret ligger. Måske er det HR-afdelingen, du skal snakke med, eller en helt tredje. 

3. Tal med din leder

Tal med din leder om dine frustrationer eller dine ændringsforslag. Gå direkte til din leder i stedet for at brokke dig til dine kolleger om det, du er utilfreds med. Din leder vil måske blive glad for, at du giver vedkommende mulighed for at tage din mening til sig og gøre noget ved det.


Gå på opdagelse i alle aspekter af arbejdslivet. Vælg en kategori, og få viden og inspiration til at udvikle dit arbejdsliv og din arbejdslyst.

Kolleger | Konflikt og krise | Jobsøgning | Sundhed | Sygdom og stress | Uddannelse | Ledelse | Karriereudvikling