Forside/ Inspiration/ Ledelse/ Balance og karriere - farlig cocktail?
Forside/ .../ Balance og karriere - farlig cocktail?

Balance og karriere: En farlig cocktail?

Hvordan finder karrieremenneskerne balancen, når de arbejder meget og på skæve tidspunkter af døgnet? Det spørgsmål har vi stillet fire, der alle har fuld fart på karrieren. Mød direktøren, bloggeren, erhvervslederen og HR-direktøren her.
Ikon artikel
Journalist
Cecilia Bach Baagø

Asger Aamund, 76 år, erhvervsleder, debattør og mediepersonlighed

Asger Aamund har altid været vant til at have et travlt og krævende arbejde. Trods lange arbejdsdage og mange udenlandsrejser, har han prioriteret sin familie meget højt og brugt aftenerne og weekenderne intensivt sammen med sine børn.

– Det er altid en god idé at tage et break og være noget for sin familie og for sig selv. Jeg har rejst meget, og det er selvfølgelig gået ud over min familie. Jeg har prøvet at afbøde det med at være tilstede og være der i hverdagene og skrue ekstra meget op for tiden med familien i weekenderne. Som topleder må man affinde sig med, at der nogle afsavn- det slipper du ikke for.

Emily Salomon, 31 år, livstilsblogger med hjemmesiden emilysalomon.dk

Som blogger er Emily Salomon altid online. Hun har i hvert fald mulighed for at tage sit arbejde med overalt. For Emily Salomon kræver det derfor disciplin, og at hun sætter nogle faste rammer for dagen, så hun også får holdt fri.

– Jeg arbejder meget, men prøver altid at have en bagkant og sætte en deadline for, hvornår jeg skal være færdig hver dag. Selvom jeg har et job, som jeg hele tiden kan tage med mig, så prøver jeg at behandle det lidt mere som et regulært job. Ellers tror jeg, at det er svært at være i det på sigt. 

Preben R. Jørgensen, 47 år, administrerende direktør, Krifa

For at gøre karriere, er det for Krifas administrerende direktør, Preben R. Jørgensen, afgørende at have et godt bagland og få en god opbakning hjemmefra. Selvom Preben R. Jørgensen har et tidskrævende job, er han bevidst om at planlægge sin tid sådan, at han også får ladet op - for det har en leder også brug for.

– I et karrierejob vil der altid være lidt mere, der kan gøres, og arbejdet vil kunne sluge én fuldstændig, hvis man ikke selv markerer, at her er man på arbejde og her holder man fri. Jeg har lært, at man sagtens kan slå mail-synkronisering fra, og at det faktisk gør en forskel. Som leder har man også brug for at koble fra og lade op. 

Hanne Blume, HR-Direktør i DONG

Som HR-direktør i Danmarks største energivirksomhed med over 6000 medarbejdere er balance vigtig for Hanne Blume – og interessen er ikke blevet mindre af skiftet til HR for otte år siden. Et af de steder, hvor hun holder helt fri, er når hun sidder på sin cykel.

-Nøgleordet for min balance er prioritering. Jeg er ekstrem skarp i min prioritering, og jeg kigger på, hvad jeg får energi af – og vælger det til – og omvendt vælger jeg fra, hvad der ikke giver mig energi. Jeg har et fast princip om, at jeg passer min nattesøvn og motion – det giver mig energi – og så får jeg endnu mere energi til at prioritere.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse