Lederens egen arbejdslyst
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Ledelse/ Case: Glad ledelse handler om tilgang
Forside/ .../ Case: Glad ledelse handler om tilgang

CASE: GLAD LEDELSE HANDLER OM TILGANG

Netværket Glade Chefer startede som en modreaktion på finanskrisen. Fokus på ledelsesgangene dengang i 2008 var negativt med fyringer og nedjusteringer. Det førte til en ny tilgang til ledelse.
Ikon artikel
Videncenter for God Arbejdslyst

En morgen læste Iver Tarp, stifter og formand for Glade Chefer, en artikel om, at afstandtagende og påtaget seriøse chefer blev oplevet som mere troværdige end glade og positive chefer. Tanken om en anden og lysere ledelsesstil ville herefter ikke slippe Iver Tarp, selvom timingen var helt skæv på grund af krisen. Han begyndte at samle venner og forretningsforbindelser omkring ideen om en anden type ledelse.

NY TILGANG SAMLER LEDERE

I 2011 udgav Iver Tarp sammen med 12 andre erhvervsledere bogen Glade Chefer, og siden kom endnu en bog. Tilslutningen til et andet fokus i ledelse ulmede, og i 2013 opsagde Iver Tarp sit job som administrerende direktør for 300 ansatte for at hellige sig Glade Chefer. Siden er netværket vokset til over 330 erhvervsledere på højt niveau, der alle tror på, at glade og positive chefer er nøglen, hvis virksomheder skal blomstre og udvikle sig.

GLAD, MEN IKKE LALLEGLAD

Glade chefer er ikke lalleglade chefer, pointerer Iver Tarp. Det er ledere, der med inspiration fra positiv psykologi fokuserer på det gode og positive i stedet for det negative. Ledere der leder med optimisme og kærlighed snarere end med pisk og kontrol. Der går foran og sikrer den gode stemning. Men det er også ledere, der viser handlekraft: ”Lederen skal give plads til uenighed, men også turde tage fat i de rådne æbler, der forpester kulturen”, siger han.

DET BETALER SIG

Netværket sætter ikke kun arbejdsglæde og medarbejdertrivsel på dagsordenen for idealismens skyld. ”Medarbejdere, der mødes af positive og glade ledere, er langt mere produktive og innovative. De er også mindre syge og bliver længere tid i virksomheden. Det er simpelthen god business. En positiv leder smitter af på sin familie, omgangskreds, medarbejderne, virksomheden og i sidste ende på hele samfundet”, siger Iver Tarp.

OM GLADE CHEFER

Glade Chefer er et netværk, der består af over 300 erhvervsledere – primært fra det private erhvervsliv. Formålet med netværket er blandt andet at sætte fokus på god ledelses betydning for medarbejdere, samfund og virksomhedernes resultater.
 

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar