Tag hånd om konflikterne som leder
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Ledelse/ Ledere får bundkarakter i konflikthåndtering
Forside/ .../ Ledere får bundkarakter i konflikthåndtering

Ledere får bundkarakter i konflikthåndtering

Ny undersøgelse giver ledere bundkarakter, når det gælder evnen til at håndtere konflikter. Krifas erhvervspsykolog Rasmus Højbæk giver dig en række tips til, hvordan du som leder bedre tackler konflikter.  
Ikon artikel
Journalist
Lars Stig Madsen

Ledere får bundkarakter fra medarbejderne, når det gælder deres evne til håndtere konflikter og tage ansvar for den daglige trivsel. Det viser en ny undersøgelse lavet af Krifas Videncenter for God Arbejdslyst. Vi giver dig her nogle tips til, hvordan du som leder bliver bedre til at højne trivslen hos dine medarbejdere.

Tag hånd om konflikterne

Det er først og fremmest vigtigt, at du som leder tør gå ind i konflikten og tage hånd om den problemstilling, der er opstået, pointerer Rasmus Højbæk, der er erhvervspsykolog i Krifa.

Du skal ikke være dommer

- Når du som leder engagerer dig i konflikter på arbejdspladsen, er det væsentligt, at du forholder dig objektivt og fungerer som konfliktmægler og ikke som dommer i sagen. Du skal ikke bruge din ledelsesret til at afgøre, hvem der ”har ret”. I stedet skal du fungere som facilitator for, at konflikten bliver løst.  At være konfliktmægler er en opgave, der ofte vil kræve kurser og uddannelse.

Find ressourcerne

Det at være konfliktmægler er ifølge Rasmus Højbæk heller ikke noget, der nødvendigvis skal klares af dig som leder, blot fordi du er leder.

- Men det er dit ansvar at finde ressourcer til at få konflikten løst. For eksempel gennem jeres HR-afdeling eller en ekstern konsulent.

Op og ned ad konflikttrappen

Som leder er det også vigtigt at kunne aflæse situationen og handle hensigtsmæssigt.

- Du skal vide, hvor på ”konflikttrappen” de forskellige parter er. Det skal sikre, at du ikke kommer til at eskalere en konflikt, der i princippet blot er en uoverensstemmelse. Samtidig skal du også som leder erkende dit ansvarsområde i forhold til, om du overhovedet har mulighed for at mægle i eller at løse  konflikten.

Læs mere om konflikttrappen

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Er du leder, eller har du lederambitioner?
Vi har meget viden om ledelse, vi gerne vil dele med dig