Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Ledelse/ Tre gode råd til dig, der har en uforudsigelig leder
Forside/ .../ Tre gode råd til dig, der har en uforudsigelig leder

Tre gode råd til dig, der har en uforudsigelig leder

Oplever du nogle gange, at din leder skifter mening ud af det blå? Eller at din leder gør noget stik modsat af, hvad hun sagde for et øjeblik siden? Få her tre råd til, hvad du selv kan gøre i den frustrerende situation. 

 
Ikon artikel
Journalist
Mette Christiansen

Det kan være svært at se meningen med arbejdet og beslutningerne, hvis lederen skifter retning i tide og utide. Vi har som medarbejdere brug for mening og retning, det er dokumenteret af Videncenter for God Arbejdslyst. 

Krifas erhvervspsykolog Rasmus Højbæk fortæller, at det uden tvivl påvirker arbejdslysten negativt, hvis man som medarbejder aldrig ved, hvad lederens næste træk er. Det kan i værste fald fremprovokere stress, angst og depression. Så oplever du en uforudsigelig leder, skal det tages alvorligt.

Rasmus Højbæk har tre gode råd til dig, der oplever en uforudsigelig leder:

Få det på skrift

- Det kan være godt at få aftaler og beslutninger på skrift, så du har noget at henvise til, hvis din leder pludselig skifter retning. Det kan fx være en mail, hvor du får lederen til at bekræfte det, som I netop har talt om. 

Tal med din leder

- Det kan være svært, men det er vigtigt at forventningsafstemme. Så spørg gerne din leder en ekstra gang, hvis du er i tvivl om, hvad han mener. 

Bed din leder om at prioritere

- Hvis din leder giver den ene vigtige opgave efter den anden, kan det være svært at gennemskue, hvilken rækkefølge du skal udføre dem i. Så stop op og få din leder til at prioritere. 
Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Problemer med chefen?
Book en gratis samtale med en af vores jobtrivselskonsulenter.