Du leder andre – men hvordan bliver du selv ledet?
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Ledelse/ Ny undersøgelse: Ledere har brug for god ledelse
Forside/ .../ Ny undersøgelse: Ledere har brug for god ledelse

Ny undersøgelse: Ledere har brug for god ledelse

Du leder andre – men hvordan bliver du selv ledet? En ny undersøgelse viser, at ledere har brug for god ledelse for at have god arbejdslyst. Men samtidigt tyder det på, at der skal arbejdes med ledelsen af ledere, hvis de skal opleve større arbejdslyst. 
Ikon artikel
Journalist
Anne Rahbek

Som mellemleder står du i krydsfeltet mellem medarbejderne under dig og din egen leder over dig. Meget af dit fokus ligger på den ledelse, du selv udfører – men faktisk er der god grund til også at rette fokus mod din egen leder. 

En ny undersøgelse viser nemlig, at ledernes egen leder spiller en vigtig rolle for arbejdslysten.

Bedre ledelse giver gladere ledere

Undersøgelsen, som Krifa står bag, sætter danske lederes arbejdslyst under luppen. Og her kan man bl.a. se, hvor vigtig en faktor ledelse er for arbejdslysten hos ledere. Sammen med mening og medbestemmelse ligger ledelse i top blandt faktorer, der har størst effekt på arbejdslysten.

- Jeg tror, det vil overraske mange, at ledelse af lederne er så vigtigt. Mange glemmer måske, at dygtige ledere også har behov for god ledelse, siger Helle Stenbro, der er daglig leder i Krifas Videncenter for God Arbejdslyst. 

Mange glemmer måske, at dygtige ledere også har behov for god ledelse.

Helle Stenbro, daglig leder i Videncenter for God Arbejdslyst

Hun pointerer, at undersøgelsen samtidigt viser, at der skal arbejdes med ledelsen af ledere, hvis den samlede arbejdslyst skal vokse. 

- Når vi spørger mellemlederne om, hvordan de synes, det står til på forskellige områder i deres arbejdsliv, så viser det sig, at den ledelse, de selv er udsat for, scorer lavest sammen med balancen. Det er stadig en ganske høj score, så det er ikke sådan, at ledelsen af lederne ligefrem halter. Men netop fordi det er en af de faktorer, der har en stor indvirkning på ledernes arbejdslyst, kunne man sagtens sætte ind her for at få endnu højere arbejdslyst.

Mere arbejdslyst end medarbejdere

Ifølge undersøgelsen, der bygger på samme spørgeramme som det årlige God Arbejdslyst Indeks, er ledernes arbejdslyst generelt høj – og faktisk højere end hos medarbejderne. På en skala fra 1-100 scorer ledernes arbejdslyst nemlig 78, mens medarbejderne scorer 73. Helle Stenbro fortæller:

- Vi kan se, at lederne bl.a. oplever større medbestemmelse end medarbejderne. Det er jo naturligt i rollen som leder. Men de oplever også i højere grad, at deres kompetencer og opgaver matcher, og at de har mere mening i deres arbejdsliv.  

Vi kan se, at lederne bl.a. oplever større medbestemmelse end medarbejderne.

Helle Stenbro, daglig leder i Videncenter for God Arbejdslyst

Vil du vide mere?

I Krifas God Arbejdslyst Indeks 2017 finder du et helt afsnit om lederes arbejdslyst. Indekset bliver offentliggjort på krifa.dk/indeks i løbet af april. 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen "Lederes arbejdslyst" bygger på svar fra i alt 583 respondenter, der er 18+, aktuelt er tilknyttet arbejdsmarkedet og har personaleansvar men ikke er øverste ledelse.

Spørgsmålene i spørgeskemaundersøgelsen er de samme som dem, der bruges i Krifas God Arbejdslyst Indeks, for på den måde at kunne sammenligne med medarbejderes resultater. 

Klik her for at se flere af Krifas undersøgelser. 

Kom på gratis lederkurser og -uddannelser

Vi hjælper dig videre i din lederkarriere med lederkurser og projektlederuddannelser – helt gratis!

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse