Senior står i køkken og læser
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Senior/ Seniorerne er motiverede for at arbejde
Forside/ .../ Seniorerne er motiverede for at arbejde

Seniorerne er mest motiverede for at arbejde

60+-medarbejdere har størst mening og motivation for at gå på arbejde. Vi skal nurse dem noget mere og droppe fordommene, mener Krifa-formand Søren Fibiger Olesen.
Ikon artikel
Journalist
Anne Bjerregaard Bang

”For mig er det god arbejdslyst, at jeg ikke ønsker at gå på pension foreløbig, selv om jeg fylder 70 år næste gang”.

Sådan skriver en lønmodtager på Facebook som reaktion på en ny stor undersøgelse, Krifa har udgivet i samarbejde med Institut for Lykkeforskning: God Arbejdslyst Indeks 2017.

På en 100-skala er lønmodtagere på mellem 18-29 år motiverede på niveauet 71.  Det tilsvarende tal er 81 for lønmodtagere, der er mere end 60 år. De er også den aldersgruppe, der oplever mest mening med deres arbejde.

Seniorer arbejder længere til gavn for alle

I 2016 var godt og vel 124.000 personer over 65 år aktive på arbejdsmarkedet. Tal fra Ældre Sagens fremtidsstudie viser, at hver fjerde lønmodtager mellem 50 og 69 år gerne vil arbejde så længe som muligt. Der er da også 10 procent flere seniorer, der arbejder nu, end det var tilfældet for 10 år siden, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er en udvikling, som Krifas formand Søren Fibiger Olesen er meget positiv overfor:

- Seniorerne har stor faglig erfaring, livsvisdom og erkendelse af egne evner, og det giver stabilitet og tryghed på arbejdspladsen. Og ikke mindst en værdi, som vi ikke må undervurdere: at kunne inspirere og motivere yngre medarbejdere, som måske ikke oplever samme mening og motivation.

Drop fordommene og ansæt en senior

Desværre viser flere undersøgelser, at det er mere vanskeligt for seniorerne end for andre at komme i job igen, hvis de mister deres arbejde. Og dermed mister arbejdsmarkedet topmotiverede medarbejdere.

- Vi skal alle sammen droppe vores fordomme om de ældste på arbejdsmarkedet og i stedet nurse dem med gode muligheder for at blive. Give seniorerne en chance og lade dem arbejde, så længe de selv ønsker det. Det giver værdi både for seniorerne, virksomhederne og samfundet, siger Søren Fibiger Olesen.

Han slår samtidig fast, at samfundet stadig skal sikre gode pensionsordninger og retten til at kunne gå på folkepension for dem, der vil det.

- Og så skal vi frem for alt sikre, at man fortsat kan regne med, at politikerne ikke i tide og utide forhøjer pensionsalderen.

Opgrader til Krifa Basis eller Krifa Plus med det samme
Ring til Krifas kontaktcenter på telefon
7227 7227 mellem kl 7-20.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse