Det er forår, så derfor er køkknet retter inspireret efter dette
Kartoffelmad i madpakken
Put lime og klementinsaft i din kartoffelsalat til madpakken
Søren Staun smiler og griner
Søren forslår kartofler til madpakken
Staun er madblogger
Nem ny opskrift fra madblogger
Fyldte kartofler til madpakken
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Sundhed/ Nyfortolket kartoffelmad
Forside/ .../ Nyfortolket kartoffelmad

Nyfortolket kartoffelmad

Madblogger Søren Staun serverer quesadilla med radiser, asparges og kartoffel - lige til at putte i madpakken.
Ikon galleri
Journalist
Lars Stig Madsen

Det er forår! For mig er det ensbetydende med nyopgravede kartofler og lækre sprøde asparges! Der er ikke noget så godt som en frisk kartoffelmad med purløg og sprøde radiser. Så kan man snakke om forskud på sommeren! Desværre er det lidt svært at medbringe sådan en kartoffelmad i madpakken. Derfor har jeg nyfortolket den klassiske mad og gjort den lidt mere handy i en madpakke. Mayoen er blevet til en cremet dressing med purløg, lime og klementinsaft, som skal smøres på en quesadilla med fyld af kartofler, radiser og grillede asparges. Den er nem at lave, nem at pakke sammen, nem at spise og nem at glæde sig til hele dagen.
Sød madblogger der smiler Søren Staun

FØLG CHEFS SEASON

Chefseason.dk

Instagram: @chefseason

Facebook.com/chefseason

Ingredienser (til 2 personer)
• 50 g cremefraiche - 18%
• 40 g mayonnaise
• Saften fra en kvart lime
• Saften fra en halv klementin
• Et halvt bundt hakket purløg (ca. en håndfuld) 
• Salt og peber

• 2 tortillabrød
• 80 g radiser
• 80 g asparges (efter knækket)
• 50 g revet ost
• 120 g kogt kold kartoffel

• 100 g cherrytomater
• 30 g pinjekerner
• 75 g feta
• Feldsalat efter lyst

Fremgangsmåde

1.  Start med dressingen - cremefraiche, mayo, lime, klementin og purløg røres sammen. Smag til med salt og peber. Dressingen sættes på køl.

2.  De knækkede asparges steges let i lidt olie på en pande (ca. 7 min.) og stilles til side

3.  Radiser og kartofler skæres i skiver.

1.  Tortillabrødene halveres, og qusadillaen samles som vist på billederne.

2.  Du kan nu enten bruge et grill/toast-jern eller stege dem på en pande, til de er gyldne.

3.  Til salaten ristes pinjekernerne og blandes i feldsalaten med cherrytomater og feta.
Om madskribenten
Søren Staun, 23 år, professionel reklamefotograf og Danmarks nye madblogger. 
Har du nogensinde stået i supermarkedet og irriteret dig over, at du ikke ved, hvilke frugter og grøntsager der er i dansk sæson? Med stor passion for mad og foodie med stort Ftager Søren kampen op mod de kedelige, udenlandske frugter og grøntsager. På chefsseason.dk er der nemlig fokus på de danske råvarer, der er i sæson hver måned.

Flere tips 
▪ En sød snack til eftermiddagen - det er et hurtigt og nemt boost, som du kan glæde dig til i løbet af dagen.
▪ Husk det visuelle! Vi spiser rigtig meget med øjnene, og der er ikke noget mere kedeligt end en flad leverpostejs mad. Det lugter i øvrigt heller ikke så godt.
▪ Gør det nemt! Brug resterne fra dagen før - gerne på en ny måde. Brug fx kogte kolde kartofler i en frittata med grøntsager og chorizo. Så føler man heller ikke, man spiser det samme hver dag.  
▪ Radiser holder sig bedst i en skål vand i køleskabet. Så holder de sig friske og knasende og tørrer ikke for hurtigt ud og bliver bløde.
▪ På min blog kan du hver måned hente en smart oversigt over sæsonens frugt og grønt. Den er ganske gratis og er lige til at printe ud og hænge op.


Artiklen blev først bragt i Magasinet God Arbejdslyst

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse