Øger fokus på sundhed
Forside/ .../ Svedigt sammenhold

Svedigt sammenhold

Hos it- og softwarevirksomheden KMD i Aalborg mødes Kontrakt Specialist Stefan Egede Trubka Sloth og teamchef Mads Ingerslev fem gange om ugen for at dyrke motion i fritiden på deres arbejdsplads. Her er de ikke længere chef og ansat, men kolleger.
Ikon artikel
Journalist
Lars Stig Madsen

Stefan og Mads arbejder ikke på samme kontor. Men deres engagement i fritiden har betydet, at den lidt siloopdelte struktur hos KMD er blevet brudt ned. For i motionsrummet mødes man på tværs af organisationen.

- Vi taler ikke bare med vores eget hold, hvor vi dyrker vægttræning og crossfit, men også med kolleger fra andre motionshold. Og vi kan tale både arbejdsmæssigt og privat sammen. Vi kommer tættere på hinanden her. Det er en anden verden med andre roller end dem, vi har arbejdsmæssigt. Her er vi ikke chefer og medarbejdere, men kolleger, fortæller Stefan. 

Mads supplerer: 
- I motionsrummet tænker vi ikke over, at jeg er leder, og Stefan er medarbejder. Men har jeg fået en relation til en kollega i motionsrummet, oplever jeg, at det er lettere at bygge bro arbejdsmæssigt til vedkommende. 

Øget fokus på sundhed

Stefan har i de seneste 20 år dyrket regelmæssig motion. Og de sidste 15 år har det været gennem hans arbejdsgiver KMD. I den periode er der efter hans mening kommet større fokus på sundhed, både hos hans arbejdsgiver og i samfundet generelt. 

- Den større fokus fra min arbejdsgiver har blandt andet betydet, at vi har fået bedre forhold til at dyrke motion. I samme periode er interessen for sport og motion generelt i samfundet også steget. Det har betydet, at mange kolleger er kommet i gang med at dyrke en eller anden form for motion. 

- Generelt er niveauet også hævet for, hvad man deltager i, og hvor meget tid den enkelte bruger på motion og sport. Træningsformerne er blevet mangfoldige, og der findes niveauer, der kan passe alle. Det er blevet in at være fit, pointerer Stefan. 

Både Mads og Stefan oplever, at det er sjovt at se og følge, hvad andre dyrker af motion. Men samtidig bliver der heller ikke set ned på de kolleger, der ikke motionerer. Mads fortæller: 

- Der bliver ikke set ned på folk, fordi de ikke kommer i motionscentret. Men personligt kan jeg nogle gange tænke på, hvorfor folk generelt ikke tænker mere på deres sundhed og dyrker lidt motion. Men det er ikke en kamp, vi skal tage på vores arbejdsplads. 

Svært at undvære

For både Mads og Stefan har det stor betydning, at deres arbejdsplads giver dem mulighed for motion.

Det har en kæmpe betydning også for mit privatliv, at jeg kan træne sammen med mine kolleger. Det er rart, at arbejdspladsen prioriterer det. For det ville være svært at undvære.

Mads Ingerslev, teamchef
- Det har en kæmpe betydning også for mit privatliv, at jeg kan træne sammen med mine kolleger. Det er rart, at arbejdspladsen prioriterer det. For det ville være svært at undvære, siger Mads.

For Stefan er KMD’s træningsfaciliteter også et plus i arbejdslivet.

- Det giver mig mere arbejdsglæde. Har jeg for eksempel haft nogle udfordringer på jobbet, kan jeg komme i motionsrummet og få tankerne et andet sted hen, inden jeg kører hjem. Det er med til at give mig mere energi.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse