hjælp og vejledning derhjemme
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Sygdom og stress/ Det vigtigste var, at jeg kunne overskue det
Forside/ .../ Det vigtigste var, at jeg kunne overskue det

Det vigtigste var, at jeg kunne overskue det

Anne Betina Svendsen oplevede, at Krifas Stressfri-forløb over telefon og e-mail matchede lige det, hun havde overskud til i en hård tid. Nu har Krifa forbedret sit stressforløb, så det er endnu smartere, mere digitalt og skræddersyet dig, der lider under stress.
Ikon artikel
Journalist
Anne Bjerregaard Bang

Jeg var sygemeldt med stress og søgte job på samme tid. Jeg var så heldig at få et job, hvor der var forståelse og stille og rolig indkøring, så jeg kunne blive rask, mens jeg var på arbejde. Jeg kunne ikke være startet op på fuld tid uden stressforløbet og det at have en stresskonsulent fra Krifa, som jeg kunne ringe til.

Sådan siger Anne Betina Svendsen, der er lærer og 45 år, og en af dem, der har gjort brug af Krifas tilbud til stressramte: Stressfri.

Hjælp og vejledning derhjemme

Ideen bag Stressfri er at tilbyde et forløb skræddersyet den enkelte og som ikke kræver mere end højst nødvendigt af den stressramte. Derfor bygger Stressfri sig op om seks moduler, der udsendes på mail. Hvert modul indeholder forskellige videoer og øvelser. Den stressramte eller pårørende kan altså gøre brug af modulerne via e-mailen, når hun eller han har overskud og tid.

Netop den tilgang tiltalte Anne Betina Svendsen. 

- Jeg var først blevet tilmeldt et forløb på kommunen, hvor jeg skulle møde op en gang om ugen og mødes med en gruppe. Det passede slet ikke til min situation, og derfor var jeg meget lettet over Krifas forløb med samtaler over telefonen og rådgivning og redskaber til at komme videre ved et online-forløb, ” siger hun.

Forståelse og redskaber med det samme

Undervejs i forløbet giver Krifas Stressfri-forløbet dig mulighed for at blive ringet op af en stresskonsulent. Vores konsulent vil hjælpe dig med afklaring til at se, hvilke muligheder du har for handling og forandring. 

- Allerede ved første samtale fik jeg redskaber til at komme videre. Jeg blev opmuntret til at have fokus på det, der skulle til for at komme igennem. Det er virkelig vigtigt, at man kan overskue at gå i gang, og det kunne jeg her, ” siger Anne Betina Svendsen.

Hun er i dag mere opmærksom på at mærke kroppens signaler, og hun gør brug af de råd, forløbet har givet hende. Hun anbefaler varmt andre at få hjælp gennem Stressfri:

- Det er et forløb, hvor jeg oplevede at blive behandlet både professionelt og seriøst. Kombinationen med et online-forløb, hvor du kan sidde i din stue og tage noter og evt. se det flere gange, og så det at have den personlige telefonsamtale med en stresskonsulent, det var rigtig godt for mig, ” siger Anne Betina Svendsen.

I enden af de seks moduler eksisterer et stort ekstraunivers med hjælp og vejledning til dig. Der er også hjælp til dine pårørende eller til mennesker, der interesserer sig for at forebygge stress. 

Som medlem i Krifa Start, Krifa Basis eller Krifa Plus er Stressfri-forløbet gratis. Læs mere og tilmeld dig Stressfri her

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse