Forside/ Inspiration/ Uddannelse/ Satsen ændres for dimittend-dagpenge
Forside/ .../ Satsen ændres for dimittend-dagpenge

Satsen ændres for dimittend-dagpenge

Studerende, der dimitterer fra en uddannelse, som ikke har børn, og som står uden arbejde fra 2017 og frem, får nu mindre udbetalt i dagpenge. Til gengæld giver dagpengereformen mulighed for mere end to år på dagpenge, når du er medlem af a-kassen.
Ikon artikel
Journalist
Anne Bjerregaard Bang

Fra nytår ændrer dagpengereformen reglerne på dagpenge-området.
Folketingets formål med reformen er bl.a. at få flere i arbejde og hjælpe de mennesker, der mister deres dagpengeret efter to år og dermed står uden indtægt. Egentlig er reformen ikke en spare-øvelse, for dagpengeområdet får tilført 300 mio. kr.

Alligevel bliver der skåret – bl.a. på dig, der står uden arbejde efter endt uddannelse og ikke har barn.

Mindre udbetalt for ledige uden børn
Er du ikke medlem i en a-kasse, har du slet ikke ret til dagpenge. I Krifas a-kasse får du ikke bare dagpenge, men karriererådgivning, juridisk hjælp og adgang til rigtig gode forsikringstilbud. Meld dig ind her.

Lovteknisk betyder reformen, at hvor ledige dimittender indtil nu har fået udbetalt 82 % ud af den højest mulige dagpengesats, vil det fremover kun dreje sig om et beløb på 71,5 % for ikke-forsørgere. Helt konkret betyder det, at du fra januar får udbetalt 1580 kroner mindre for en periode på fire uger, end du ville have fået indtil nu.

Er du forsørger for dit eget barn, ændrer din dagpengesats sig altså ikke.

Dagpenge ud over to år
Dagpengereformens gode nyhed for alle ledige er, at dagpengene ikke længere automatisk stopper efter to år. Fra 2017 kan dem, der nærmer sig udløbet af dagpengeperioden, genoptjene flere dagpenge.

Er du forvirret? Vi har styr på det, og du kan læse mere her.Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar