Kvinde der snart er færdig med uddannelsen læser om a-kasseregler på sin telefon
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Uddannelse/ Fortæl os, at du er færdiguddannet, selvom du har fået job
Forside/ .../ Fortæl os, at du er færdiguddannet, selvom du har fået job

Fortæl os, at du er færdiguddannet, selvom du har fået job

Måske har du allerede et job på hånden efter din uddannelse og ikke brug for dagpenge. Men det kan du få senere – så a-kassen skal høre fra dig senest 14 dage efter din dimission. Du skal nemlig gøre dine dimittendrettigheder gældende for en sikkerheds skyld.
Ikon artikel
journalist
Dorte Toft Pedersen

Er min uddannelse dimittendberettiget?

En dimittendberettiget uddannelse er en offentligt anerkendt erhvervs- eller videregående uddannelse på mindst 18 måneder (90 ECTS). En gymnasial uddannelse er ikke gyldig. Hvis du er i tvivl, om din uddannelse er dimittendberettiget, og om du derfor har ret til dagpenge, så spørg din skole eller ring til os på 7227 7227.

Hvis du har gennemført en dimittendberettiget uddannelse, har du ret til at få udbetalt dagpenge, hvis du ikke har et job efter din uddannelse - eller hvis du mister det efter kort tid igen. For at få ret til dagpenge – nu eller senere – skal vi i a-kassen vide, at du er færdig med din uddannelse hurtigst muligt – og senest 14 dage efter.

Stå ikke ledig og med håret i postkassen

Først og fremmest tillykke med, at du har fået job allerede, efter du er færdiguddannet. Husk dog at sikre dit arbejdsliv med dagpenge, selvom det ikke er aktuelt lige nu.

- Hvis du ikke gør dine dimittendrettigheder gældende, har du ikke ret til dagpenge, hvis du havner i den uheldige situation, at du mister dit job efter kort tid. Selvom du tænker, at det ikke sker for dig, så er risikoen der jo. Betragt muligheden for dagpenge som enhver anden forsikring, du tegner i tilfælde af uforudsete situationer, siger Louise Holten, der er specialkonsulent i Krifa.

Dimittender har en smutvej til dagpenge

Glemmer du at gøre dine dimittendrettigheder gældende ved a-kassen, skal du optjene dagpengeret som enhver anden lønmodtager. Det betyder, at du skal have et arbejde og have tjent 233.376 kr., før du kan få dagpenge. Så husk at gøre dine rettigheder gældende, slår Louise Holten fast:

- Når du lige har afsluttet din eksamen, har du mange andre ting i hovedet. Notér ned nu, at du skal kontakte din a-kasse så hurtigt som muligt for at gøre dine dimittendrettigheder gældende. Så er det ude af hovedet, og du undgår at glemme det og havne i den uheldige situation,  siger Louise Holten.

Hvordan gør jeg?

Det er hurtigt at gøre. Du skal blot kontakte din a-kasse enten på telefon eller mail, og fortælle, at du ønsker at gøre dine dimittendrettigheder gældende.

Snart færdiguddannet?
Gå ikke glip af 13.000 kr. hver måned. Husk at du skal være med i en a-kasse for at kunne modtage dagpenge, når du er færdig med din uddannelse.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse