Færdiguddannet kvinde glæder sig til at komme ud på arbejdsmarkedet.
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Uddannelse/ Fra studie til job: Det glæder vi os til
Forside/ .../ Fra studie til job: Det glæder vi os til

Fra studie til job: Det glæder vi os til

For alle studerende venter det ude i fremtiden. Jobmarkedet. Det kan virke skræmmende, men der er heldigvis også masser at se frem til. Læs, hvad tre studerende glæder sig mest til ved at skifte skolebænken ud med en plads på arbejdsmarkedet.
Ikon artikel
Journalist
Anne Rahbek

for alle studerende venter det ude i fremtiden. Jobmarkedet.

Cecilie Underbjerg, 28 år, sygeplejestuderende, færdiguddannet sommeren 2017

- Jeg glæder mig mest til at kunne kalde mig for "rigtig sygeplejerske" og bruge de kompetencer, som jeg har tillært mig, i praksis. Og så ser jeg også frem til at blive en del af en arbejdsplads med forhåbentligt en masse søde og dygtige kolleger.  

Man har selvfølgelig ikke samme fleksibilitet på arbejdsmarkedet, som man har som studerende. Det kommer jeg nok til at savne. Jeg har tre børn, og det er altså ret fantastisk, at man ikke skal ringe til en arbejdsgiver og melde ind, når man har et sygt barn - og at man ofte kan hente sine børn tidligt og holde spontane fridage.

Men når det er sagt, glæder jeg mig til gengæld til at have fri, når jeg har fri - og ikke altid have noget liggende, som jeg burde læse eller burde skrive. 

Patrick Fyhn Thomsen, 20 år, ledertrainee i Kvickly, færdiguddannet i efteråret 2017

- Det, jeg glæder mig allermest til ved at være færdiguddannet, er, at alle muligheder nu står åbne. Det at arbejde i butik har altid været mig, og jeg synes, det er både spændende, lærerigt, sjovt og udfordrende. Så jeg ser frem til at fortsætte med at være i branchen – bare med større ansvar. Jeg brænder for at blive leder, og mit mål er at blive en af de bedste ledere inden for butiksbranchen - og måske starte egen virksomhed. 

Jeg kommer til at savne tiden som studerende, men på den anden side glæder jeg mig også til at kunne vise, hvad jeg har lært i løbet af min uddannelse. Jeg glæder mig også til at skulle lære fra mig og selv en dag skulle lære en elev som mig op.

Og så skal det da heller ikke være nogen hemmelighed, at det skal blive godt med en ekstra skilling til sig selv hver måned. 

Martina Melgaard

Martina Melgaard Larsen, 23 år, studerer medievidenskab, færdiguddannet sommeren 2017 

- Jeg glæder mig til at finde ud af, hvor mine kompetencer ligger. Det er jo lidt den klassiske med at bruge alt det, jeg har lært på studiet, i praksis – og så derigennem finde ud af, hvad det er, jeg kan og vil. Det bliver fedt at få muligheden for at specialisere mig endnu mere inden for det, jeg brænder for, og så lave det på fuldtid. Og få kolleger, der brænder for det samme.

Det kan selvfølgelig godt virke lidt skræmmende, det der med at være hende den nye og uerfarne på arbejdspladsen. Men på samme tid bliver det jo også spændende at være en del af et nyt miljø og blive udfordret på nye måder. 

Og selvom man godt kunne frygte det ansvar, der følger med at komme ud på arbejdsmarkedet, er det faktisk noget, jeg glæder mig rigtig meget til!  

Snart færdig med uddannelsen? Så se her!

Du ved sikkert godt, at du skal huske at melde dig ind i en a-kasse, når du afslutter din erhvervs- eller videregående uddannelse. Men vidste du også, at du skal gøre det senest 14 dage efter sidste eksamen for at få dagpenge?

Meld dig ind i Krifa i dag og bliv medlem i en moderne a-kasse, hvor du både får økonomisk tryghed, og hvor din arbejdsglæde er vores mål – uanset hvilken uddannelse du har.

Læs mere og meld dig ind her.


Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar