skab et realistisk overblik over din drømmekarakter
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Uddannelse/ Plant frøet til drømmekarakteren nu
Forside/ .../ Plant frøet til drømmekarakteren nu

Plant frøet til drømmekarakteren nu

Godt begyndt er halvt fuldent. Læs her, hvordan du allerede nu skaber rammerne for din drømmekarakter til semesterets endelige eksaminer.
Ikon artikel
Journalist
Michelle Haubo Kogstad Nielsen

Sommerens eksaminer kan umiddelbart synes langt ude i fremtiden. Men inden du ved af det, banker de første på døren. Derfor er det en god ide, at du stille og roligt begynder forberedelserne. Og frygt ej, ifølge Birthe Utoft, jobkonsulent i Krifa, kan det ikke gå helt galt, hvis du lader dig inspirere af disse ti råd:

  1. Skriv gyldne noter. Tag gode noter til semestrets pensum. Så undgår du at skulle over dem igen, og der er mere tid til efterårets pensum.

  2. Skab et realistisk overblik. Undersøg, hvor stor en mængde læsestof du skal igennem, så du ved, hvor meget du skal nå pr. dag.

  3. Find dit rette tidspunkt. For at få mest ud af din læsning, er det vigtigt, at du indretter din forberedelsestid efter, hvad der passer dig og din døgnrytme bedst.

  4. Tjek dine fagbeskrivelser. Hvad skal du kunne til eksamen? Hvis du helt præcis ved, hvad der kræves af dig, undgår du at bruge din tid forkert. 

  5. Hvor er din styrker? Læg i starten fokus på, det du kan. Det giver mere energi til senere at tage fat på det, der er svært.

  6. Husk pauserne! Aftaler med vennerne, motion og en afsnit af Friends. Det er vigtigt at du holder fri fra bøgerne indimellem. Så får du lettere ved at fokusere intensivt, når du skal.

  7. Begræns overspringshandlingerne. Hvis du fra start beslutter at Facebook max må tage fem eller ti minutter, er det lettere at komme tilbage til læsningen. 

  8. Repetitionen gør forskellen. Læg små tidsrum ind, hvor du repeterer det stof, du allerede har læst. Så er du mere sikker på, at det sidder fast til eksamen.

  9. Spis sundt og få nok søvn. Motion og varieret, sund kost hjælper til, at du kan fokusere og yde optimalt i løbet af dagen. 

  10. Læseferie er ikke ferie. Selvom navnet ikke ligefrem gør det lettere, er det en god ide at komme op til normal tid, så du får flest timer ud af dine forberedelsesdage.

Det handler ikke om at arbejde hårdt – men om at arbejde rigtigt.

Birthe Utoft, jobkonsulent i Krifa
Kender du alle dine fordele i Krifa Start?
Vi tjekker din ansættelseskontrakt, rådgiver om studiestress og eksamensangst - og hjælper dig med at få drømmejobbet i hus. 

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse