Mand kigger på en lille forsamling.
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Uddannelse/ Sådan kommer du i gang med en efteruddannelse
Forside/ .../ Sådan kommer du i gang med en efteruddannelse

Sådan kommer du i gang med en efteruddannelse

Fem skridt på vejen frem mod en efteruddannelse. Vi giver dig overblikket her.
Ikon artikel
Journalist
Anne Bjerregaard Bang

Det kan virke helt uoverskueligt at gå i gang med en efter- eller videreuddannelse. Måske derfor dropper mange tanken igen. Det er ærgerligt, for det har betydning for arbejdsglæden at holde sig i gang på arbejdsmarkedet.

Vi har lavet en e-bog, der helt enkelt fortæller dig alt, du behøver at vide. Den kan du læse her.

 1. Hvordan kan jeg efteruddanne mig?
  Er du ufaglært, kan det være relevant at tage en erhvervsuddannelse, et AMU-kursus eller måske afslutte en 9./10. klasse på VUC. Som faglært eller med baggrund i en videregående uddannelse er der muligheder inden for AMU-kurser og f.eks. diplom- eller akademi-uddannelser.

 2. Hvad kan jeg tænke mig?
  Overvej, hvilke kompetencer du mangler eller kunne tænke dig at have i dit nuværende job. Tænk ind, om den pågældende efter- eller videreuddannelse kan være med til at sikre dig og dit job på længere sigt også.

 3. Hvem betaler?
  Der er mange muligheder for, hvordan en efteruddannelse kan finansieres. Det er oplagt, at du taler med din arbejdsgiver om at betale uddannelsen eller dele af den. Læs her, hvordan du griber den snak an. Frem til 2021 kan du via Omstillingsfonden få 10.000 kr. årligt, ligesom der også kan være penge at hente i Kompetencefonde. Her kan du læse om de forskellige uddannelser og økonomien i dem. Ring til os for rådgivning, hvis du er i tvivl.

 4. Hvordan med arbejdstiden? 
  Nogle uddannelser kan tages på kort tid, mens andre tager længere tid, og nogle uddannelser strækker sig over flere år. Også her kan du lave individuelle aftaler med din arbejdsgiver om, hvordan din efter- eller videreuddannelse skal foregå i det daglige.

 5. Hvad gør jeg så? 
  Begynd at handle - det starter med dig selv. Det er dit arbejdsliv, og måske kommer der ikke nu eller senere en og skubber til dig. Tag fat i os, så vi kan hjælpe dig, hvis du er i tvivl om noget.
Book en karrieresamtale
Find ny energi og inspiration gennem sparring med en karrierekonsulent.
Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse