Forside/ Jobsituation/ Efterløn
Forside/ .../ Efterløn
Information til dig, der er på efterløn

Til dig der er eller vil på efterløn

Vi går op i, at du trives – både i dine sidste år på arbejdsmarkedet, og når du er gået på efterløn. Her kan du finde svar på dine spørgsmål og få inspiration til et seniorliv med god arbejdslyst.

Ofte stillede spørgsmål

 • Kan jeg få efterløn?

  Din ret til efterløn afhænger af din alder og af, om du har betalt efterlønsbidrag til a-kassen længe nok.

 • Hvad kan jeg få udbetalt, hvis jeg går på efterløn?

  Vi beregner din efterløn på baggrund af de oplysninger, der findes i SKATs indkomstregister. Din efterløn kan højst være 90 procent af din hidtidige indtjening. Har du pensioner, vil de også have en indflydelse på din efterløn.

 • Hvornår skal jeg søge om efterløn?

  Vi anbefaler, at du søger om at gå på efterløn senest en måned før den dag, du ønsker at gå på efterløn. Vær opmærksom på, at hvis du er ledig eller i seniorjob, skal du søge om efterløn, inden din ret til dagpenge eller seniorjob udløber.

 • Må jeg arbejde samtidigt med, at jeg får efterløn?

  Du må arbejde ubegrænset, men alt arbejde vil medføre fradrag i din efterløn.


Få inspiration til et bedre arbejds- og seniorliv

Som medlem af Krifa Fagforening kan du løbende tilmelde dig spændende arrangementer.

Hvem er du, når du ikke længere arbejder? Få hjælp, så du kan bevare arbejdslysten – også selvom, dit arbejdsliv nærmer sig slutningen.

En aldrende kvinde går tur med en beagle.

Rigtig voksen og klar til et fantastisk seniorliv?

Hvad skal der ske i dit liv fra dagen efter dagen, hvor du lukker døren bag dig til et helt arbejdsliv? Hør podcasten med Margrethe Bogner fra Seniorer uden grænser.

Få hjælp til dine muligheder i efterlønsordningen. Se Krifas digitale undervisning om efterløn, og bliv klogere på begreber som efterlønsbevis, udskydelsesregel, overgang til efterløn og meget mere.