Hvad skal man huske når man har fået nyt job? Få hjælp hos Krifa

Til dig, der har fået nyt job

Her på siden har vi samlet alt det, du skal bruge, når du har fået nyt job. Find svar på dine spørgsmål og få inspiration og redskaber til at trives i dit nye job. Og hey, tillykke med jobbet!

Kom hurtigt videre...


Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad skal min ansættelseskontrakt indeholde?

  Din ansættelseskontrakt skal indeholde alle væsentlige vilkår for ansættelsen. Der er i ansættelsesbevisloven taget stilling til, hvad der som minimum skal fremgå af en kontrakt. Har du fået en ny kontrakt, er du velkommen til at sende den til os, så vi kan gennemgå den.

 • Kan jeg få dagpenge, hvis jeg får et deltidsarbejde?

  Du kan søge om supplerende dagpenge, hvis du arbejder 145,33 timer eller derunder på en måned (118 timer eller derunder, hvis du er deltidsforsikret). Din ret til supplerende dagpenge forudsætter, at du er tilmeldt jobcentret, at du har ret til dagpenge, og at du er aktivt jobsøgende.

 • Hvordan melder jeg mig fra som ledig?

  Du melder dig fra som ledig hos jobcentret, og så får vi automatisk besked. Derudover skal du huske at logge på Mit Krifa og sende dit sidste dagpengekort.

 • Skal jeg stadigvæk være jobsøgende, indtil jeg begynder på mit job?

  Seks uger før jobstart kan du blive bevilget fritagelse for møder i a-kassen, jobcentret og hos anden aktør. Kontakt dit lokale jobcenter for vejledning omkring ordningen Mindre Intensiv Indsats.

Få en god start på arbejdslivet

 • Du får inspiration og gode råd til at komme godt fra start
 • Bliv klædt på til din første lønforhandling
 • Vi har mindst 10 spændende online-kurser hver måned

Grunden til jeg i sin tid valgte Krifa som min fagforening var, at der altid er hjælp at hente og personlig service. Der er forståelse for mig som individ, hvilket jeg i dén grad satte pris på, da jeg blev syg af stress på mit arbejde. Kontingentet er lavt, og servicen i top. Tak for mange gode år - jeg fortsætter mange år endnu!

- Christina Bay, Fotografassistent

Find inspiration til dit arbejdsliv

Få god arbejdslyst i dit nye job

Som medlem af Krifa Fagforening har du adgang til arbejdslivssamtaler – vores arbejdslivskonsulenter står altid klar til at hjælpe dig.