Forside/ Jobsituation/ Nyt job
Forside/ .../ Nyt job

Til dig der har fået nyt job

Her på siden har vi samlet alt det, du skal bruge, når du har fået nyt job. Find svar på dine spørgsmål og få inspiration og redskaber til at trives i dit nye job. Og hey, tillykke med jobbet!

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad skal min ansættelseskontrakt indeholde?

  Din ansættelseskontrakt skal indeholde alle væsentlige vilkår for ansættelsen. Der er i ansættelsesbevisloven taget stilling til, hvad der som minimum skal fremgå af en kontrakt, som du kan læse mere om her. Har du fået en ny kontrakt, er du velkommen til at sende den til os, så vi kan gennemgå den.

 • Kan jeg få supplerende dagpenge?

  Du kan søge om supplerende dagpenge, hvis du arbejder 145,33 timer eller derunder på en måned (118 timer eller derunder, hvis du er deltidsforsikret). Din ret til supplerende dagpenge forudsætter, at du er tilmeldt jobcentret, at du har ret til dagpenge, og at du er aktivt jobsøgende.

 • Hvordan melder jeg mig fra som ledig?

  Du melder dig fra som ledig hos jobcentret, og så får vi automatisk besked. Derudover skal du huske at logge på Mit Krifa og sende dit sidste dagpengekort.

 • Skal jeg stadigvæk være jobsøgende, indtil jeg begynder på mit job?

  Seks uger før jobstart kan du blive bevilget fritagelse for møder i a-kassen, jobcentret og hos anden aktør. Kontakt dit lokale jobcenter for vejledning omkring ordningen Mindre Intensiv Indsats.

Få en god start på arbejdslivet

God arbejdslyst fra første dag

Du får inspiration og gode råd til at komme godt fra start

Hjælp til lønforhandling

Bliv klædt på til din første lønforhandling

Hold dig opdateret

Vi har mindst 10 spændende online-kurser hver måned
Grunden til jeg i sin tid valgte Krifa som min fagforening var, at der altid er hjælp at hente og personlig service. Der er forståelse for mig som individ, hvilket jeg i dén grad satte pris på, da jeg blev syg af stress på mit arbejde. Kontingentet er lavt, og servicen i top. Tak for mange gode år - jeg fortsætter mange år endnu!
Christina Bay, Fotografassistent

Find inspiration til dit arbejdsliv

Hvad består god arbejdslyst af? Forskning viser, at der især er syv faktorer, som har betydning for arbejdslysten.

Brug onlineværktøjet GAIS til at måle, hvordan arbejdslysten og trivslen ser ud for dig personligt eller i dit team.

Se dine muligheder for at få en bedre medarbejderudviklingssamtale.

Gå på opdagelse i alle aspekter af arbejdslivet.

Få god arbejdslyst i dit nye job
Som medlem af Krifa Plus har du ubegrænset adgang til arbejdslivssamtaler – vores arbejdslivskonsulenter står altid klar til at hjælpe dig.