Få hjælp hvis du bliver opsagt fra dit job

Til dig, der er opsagt

Hurtig hjælp ved opsigelse
Her på siden har vi samlet alt det, du skal bruge, når du er blevet opsagt.

Kom hurtigt videre...


Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er mit opsigelsesvarsel?

  Dit opsigelsesvarsel afhænger af, hvordan du er ansat. Hvis du er funktionær, findes reglerne for opsigelse direkte i funktionærloven. Er du ikke funktionær, er det derimod et spørgsmål om, hvad du har aftalt med din arbejdsgiver, evt. gennem en henvisning til en overenskomst. Hvis du er i tvivl, så send os din kontrakt.

 • Må min chef fyre mig?

  Arbejdsmarkedet i Danmark er indrettet med stor fleksibilitet. Arbejdsgivere har derfor ret vide beføjelser i forhold til opsigelser. Hvis du er funktionær eller ansat efter en overenskomst, skal en opsigelse være sagligt begrundet, hvilket skal vurderes konkret i det enkelte tilfælde. Ring for yderligere vejledning.

 • Har jeg ret til dagpenge?

  Du har tidligst ret til dagpenge, når du har været medlem af en a-kasse i mindst et år. Derudover skal du som hovedregel opfylde indkomstkravet på 254.328 kr. (169.548 kr. hvis du er deltidsforsikret). Du skal være opmærksom på, at dit arbejde skal være udført på almindelige løn- og ansættelsesvilkår.

 • Hvornår og hvordan skal jeg melde mig ledig?

  Når du bliver ledig, kan der være mange ting at skulle holde styr på. Vi har derfor lavet en guide til dig med de fire trin, du skal gennemføre for at melde dig ledig. Det er vigtigt, at du gennemfører trinnene senest på din første ledighedsdag.

 • Kan jeg få dagpenge, hvis jeg selv siger op?
  Hvis du selv siger dit job op, får du i udgangspunktet en karantæne på 111 timer, der skal afvikles, inden vi kan udbetale dagpenge til dig. Du kan undgå karantænen, hvis du har en gyldig grund til at sige op. Det er os, der vurderer, om du har en gyldig grund. Vi anbefaler, at du kontakter os, inden du siger dit job op.
 • Har du Lønsikring?
  Hvis du har Lønsikring, skal du huske at anmelde til os, at du blevet opsagt - senest 14 dage efter, du er blevet opsagt. Med Lønsikring har du mulighed for at få en ekstra udbetaling oven i dagpengene. Vores JobCoach kan hjælpe dig allerede i opsigelsesperioden, så er der større chance for, at du hurtigt får nyt job.

Kom videre allerede i din opsigelsesperiode

Få en jobskifte- og karrieresamtale og få sparring på ansøgning/CV, uopfordret jobsøgning og forberedelse til jobsamtalen.

Meld dig ledig

Meld dig ledig senest på din første ledighedsdag

Få inspiration til at komme godt videre

Find artikler, videoer, podcasts og kurser der hjælper dig videre.

Få hjælp og sparring til dit arbejdsliv.

Vores arbejdslivskonsulenter står altid klar til at hjælpe dig - som medlem af Krifa får du rådgivning og sparring omkring din arbejdslyst.