Person sidder i sofa med computer og ser træt ud

Sådan kommer du ud af din corona-træthed som jobsøgende

Er du også ved at miste gejsten i jobsøgningen? Du er ikke alene. Derfor har vi samlet tre konkrete råd til, hvordan du kan komme ud af Corona-matheden og få gejsten tilbage.
Ina Frausing Thomsen

Det kan være forskelligt, hvordan man som jobsøgende er påvirket af Corona-situationen. Vores dygtige jobkonsulent Flemming Skjølstrup kommer her med 3 konkrete råd. 

Udfordring: Jeg er nervøs for, at jeg ikke kommer tilbage til samme type job og er i tvivl om, hvad jeg så kan bruge mine kompetencer til. 

Råd: Dine kompetence er helt sikkert værdifulde – måske bliver det bare i en ny sammenhæng. Naturkatastrofer, pandemier og lavkonjunktur er naturligvis ikke positivt i sig selv, men ofte skaber de helt nye muligheder. Nogle brancher er slet ikke berørt af Corona, mens andre brancher allerede nu har fået ekstra vind i sejlene, og her kan dine kompetence komme i spil.

Begynd med at kortlægge dine kompetencer - sæt dig godt til rette med papir og blyant eller åbn et word-dokument, hvis du mere er til det, og følg den her simple guide.

Find dine personlige og faglige kompetencer

Når du er jobsøgende, er det godt at have styr på dine faglige og personlige kompetencer. Men hvad er en kompetence egentlig? Og hvordan finder du frem til dem? Det giver vi dig svar på her.

Du vil sikkert opleve, at du har flere kompetencer, end du lige regnede med, og det kan helt sikkert være med til at give lidt gejst til jobsøgningen.

Udfordring: I perioder har jeg svært ved at tage mig sammen til at søge job, udfylde joblog osv.

Råd: Det kan være en udfordring, når den ene dag tager den anden. Prøv at skab en struktur i din dag; lav en plan for dig selv – og husk særligt at lægge pauser ind. En kort gåtur kan give ny inspiration, og det er vigtigt for hjernen at hvile.

Brug et stykke papir og skriv ned, hvad du gerne vil nå i løbet af dagen og streg tingene ud i takt med, at du kommer igennem listen. På den måde har du også et konkret mål for dagen. 

Hvis du har lyst til mere inspiration til, hvordan du strukturerer din dag som jobsøgende, så lyt til denne podcast.

Få struktur i hverdagen som jobsøgende
00:00:00
00:20:24

Når du får struktureret din dag, og brudt den ned i mindre opgaver, vil du også opleve en masse små sejre i løbet af dag. Alle de små sejre vil være med til at give dig ekstra energi. 

Udfordring: Jeg oplever, at der er færre job tilgængelig og flere om at søge dem.

Råd: Det er rigtigt, at der tidligere under Corona-pandemien har været færre job, men lige nu oplever vi en stigning i antallet af opslåede job på jobnet.   Og derfor er det nu, du skal kigge på dit netværk. Har du brugt dit netværk? Ca. 70 % af alle job bliver besat af en, der kender en... Måske har du følelsen af, at du ikke har et netværk, men prøv at kigge på din familie og vennekreds. Du vil opleve, at du faktisk har et ret stort netværk, som helt sikkert gerne vil hjælpe dig.

Har du brug for mere inspiration til, hvordan du bruger dit netværk, så kan du finde det her. Her er også ‘Netværkskortet’, som du kan bruge til at få et overblik over dit netværk.

Brug dit netværk

Her finder du inspiration til, hvordan du bruger dit netværk. Du finder også ‘Netværkskortet’, som du kan bruge til at få et overblik over dit netværk.

Få hjælp til din jobsøgning

Få gode tips til ansøgningen, CV'et, jobsamtalen og meget mere.