Person sidder med bærbar i sofaen og søger job

Få en effektiv jobsøgningsdag

Det kræver selvdisciplin at undgå overspringshandlinger og opretholde effektiviteten i jobsøgningen.
Anne Rahbek

- En dag, hvor du når alt det, som du har sat dig for.

Sådan betegner forfatter og effektivitetsekspert Dorthe Rindbo en effektiv jobsøgningsdag. Den er ifølge hende kendetegnet ved klare prioriteringer, et godt flow og en skarp to-do-liste.

Dorthe Rindbo har specialiseret sig i personlig effektivitet i hverdagen og holder foredrag om den effektive arbejdsdag. Ifølge hende kan det være svært at holde fokus, når man som ledig søger jobs hjemmefra.

Om Dorthe Rindbo
  • Certificeret coach og ekspert i personlig effektivitet.

  • Forfatter til bogen "Travle kvinders guide til mere tid".

  • Holder foredrag og workshops om bl.a. effektive arbejdsdage.

Læs mere på dortherindbo.dk

Balancen mellem arbejde og fritid

- En dag derhjemme med jobsøgning kræver en vis mængde selvdisciplin, så dagen ikke bliver brugt på for mange private gøremål og kreative overspringshandlinger, fastslår hun.

Hun fortæller, at den største fælde er balancen mellem fritid og arbejde. Det glider nemlig sammen, når man sidder i privaten, og det kan være svært at vurdere, hvilke private aktiviteter der er acceptable.

- Det er klart, at de private gøremål ikke skal tage overhånd, og at der skal holdes fokus. Men man skal også nyde, at man er mere fleksibel derhjemme. Man kan med god samvittighed bruge fleksibiliteten til at hente børnene lidt tidligere, sætte en vask over eller lukke en håndværker ind. Det er helt okay, fastslår hun.

Klar plan for dagen

Nøglen til en effektiv jobsøgningsdag derhjemme er planlægning, og den skal helst begynde dagen før. Dorthe Rindbo forklarer:

- Hvis du laver en to-do-liste aftenen før, har du allerede fra morgenstunden en klar plan for din dag. Prioriter dine opgaver og bryd dem ned i mindre bidder, så de maksimalt tager en time. Det giver et bedre flow og færre overspringshandlinger.

For at undgå for mange forstyrrelser bør du ifølge hende kun tjekke mails, SMS’er og sociale medier tre til fem gange om dagen.

- Luk ned for de afbrydelser, du selv kan styre. På den måde får du mest ud af arbejdsroen. Arbejd i det tempo, der passer godt til dig uden at stresse, og husk at holde pauser en gang imellem. På den måde får du udrettet mest.

Stor guide til jobsøgning

Her finder du både en guide til den gode ansøgning, et skarpt CV og den bedste forberedelse til jobsamtalen.