Krifa-ansat der sidder og snakker i telefon med medlem

Hjælp til at søge det næste job

Hvis du har fået en fyreseddel, kan du få hjælp fra Krifa til at søge job. Det gjorde Dorte brug af og fik nyt arbejde, inden hun overhovedet nåede at blive ledig.
Anette Broberg Knudsen

I Krifa er vi også klar til at hjælpe folk, der lige har fået den ultimativt dårligste besked på arbejde: ”Du er fyret!”. Som medlem kan man nemlig kontakte os og få gode råd til at søge job, når man er i opsigelsesperioden.

- Mange er rigtig gode til det, de arbejder med, men ikke nødvendigvis til at søge job, siger Marianne Tinggaard, arbejdslivskonsulent i Krifa.

- Vi er sparringpartner for dem, der skal ud og søge job efter en fyring. Og det kan de roligt gøre brug af, for de har jo betalt for det via deres kontingent!

Hurtigt i job igen

En af dem, der har haft glæde af ordningen, er Dorte Rasmussen fra Hinnerup i Østjylland. Hun har i flere år arbejdet som lægesekretær, men har tidligere også været sosu-assistent. For nogle måneder siden blev hun opsagt og kontaktede derfor Krifa.

- Jeg talte med en konsulent i telefonen og fik vejledning i at skrive en god ansøgning og tips til, hvad jeg skulle lægge vægt på i mit CV. Konsulenten var god til at skille de enkelte punkter ad og se det fra arbejdsgiverens side, fortæller hun.

Dorte sendte kun tre ansøgninger, inden hun fik job som sosu-assistent. Hun nåede derfor slet ikke at blive ledig.

Lær at sælge dig selv

- Ved at tale med en arbejdslivskonsulent, lærer du at præsentere dig selv bedst muligt overfor nye mulige arbejdsgivere. Hvis man har været mange år i samme branche eller på samme arbejdsplads, er meget af det, man kan, ofte en selvfølge, som kan være svær at sætte ord på. Det kan vi hjælpe med, forklarer Marianne Tinggaard.

Det med at søge job er en evne, som man skal øve sig i.

- Marianne Tinggaard, arbejdslivskonsulent

- Det er ligesom, hvis man har et kørekort, men ikke har kørt bil i mange år. Så kan det være godt med et par køretimer. Det med at søge job er en evne, som man skal øve sig i. Og der kan man godt have brug for hjælp.

Hjælpen er nær

Hvis du er blevet sagt op, kan du ringe på 7227 7227, eller du kan skrive til os på krifa.dk/kontakt. Her kan du fx sende din skriftlige ansøgning og dit cv med og få en arbejdslivskonsulent til at se på det.

Professionel jobskifte- og karriererådgivning

Bliv medlem og få personlig hjælp til din jobsøgning af vores dygtige arbejdslivskonsulenter.