Person sidder og kigger på mobiltelefon efter en jobsamtale

Brænd igennem – også efter jobsamtalen

Efter samtalen venter du naturligvis spændt på at høre besked fra virksomheden. Men der er flere ting, du kan gøre i ventetiden. Og skulle du få afslag, har du erfaringer du kan bruge til næste jobsamtale.
Sabina Sinajovi Brorson

6 ting du kan gøre efter samtalen:

  1. Find ud af, hvor lang tid der går, før du får svar. Hvis du ikke fik noget at vide om det til samtalen, så skriv eller ring til virksomheden og spørg. Når du ved, hvornår du ca. får svar, bliver ventetiden lettere at håndtere.

  2. Overvej om du stadig er interesseret i jobbet.

    Er opgaverne noget for dig? Kan du få den løn, du ønsker? Er deltid en mulighed? Er chefen god? Det er ikke kun virksomheden der skal overveje, om de kan bruge dig – du skal også overveje, om jobbet er det, du havde ønsker om.

  3. Send en opfølgning.

    Efter samtalen kan du ringe eller skrive en mail til virksomheden, hvor du takker for samtalen, og evt. stiller et par opfølgende spørgsmål. Det viser, at du er interesseret. Men balancen er fin – pas på ikke at virke for desperat.

  4. Kontakt dine referencer.

     Hvis virksomheden er i tvivl, om de skal vælge dig til jobbet, er det her, de kan finde på, at kontakte de referencer, du har givet dem. Så ring til dine referencer, og forbered dem på, at de kan blive kontaktet.

  5. Evaluér din præstation.

    Tænk samtalen igennem. Hvad gik godt og mindre godt? Og hvorfor? På den måde lærer du meget af din samtale og kan bruge din erfaring til en anden samtale i fremtiden.

  6. Brænd ikke broer.

    Hvis du ikke får jobbet, så sørg for stadig at vise interesse og tag godt imod afslaget. Måske fortryder den de har valgt til jobbet, og så er du måske den næste i køen?

Fik du afslag?

Få gode råd til, hvordan du kommer videre i din jobsøgning efter et afslag på din ansøgning eller efter samtalen.