Person sidder og kigger på sin computer og skriver ned på papir

Hvad er mine muligheder på dagpenge?

Når du er på dagpenge er der mange regler du skal være opmærksom på, især hvis du ønsker at have en hobby eller et frivilligt arbejde.
Michelle Haubo Kogstad Nielsen

Når du er ledig, får du dagpenge, fordi du er medlem af Krifa. Dagpenge er en erstatning for den manglende indtægt, mens du står uden et arbejde. Men når du er på dagpegene, er der en række regler, du skal være opmærksom på. Specialkonsulent i Krifa, Anna Christina Taulborg vil her give dig et par vigtige råd, så du ikke snubler i de forskellige dagpengeregler.

Arbejde giver altid fradrag i dagpengene

Når du modtager dagpenge, er der visse aktiviteter, der giver fradrag i dine dagpenge, mens andre ikke gør. Som udgangspunkt giver alle dine indtægter og aktiviteter fradrag i dine dagpenge. Arbejder du, mens du er på dagpenge, har det altid betydning for dine dagpenge. Ligegyldigt, hvornår på dagen du arbejder, og hvornår du modtager lønnen. Får du løn uden at arbejde, har det også indvirkning på dine dagpenge.

Ingen regler uden undtagelse

Du kan arbejde som frivillig i en forening eller organisation i op til 15 timer om ugen, uden at det giver fradrag i dine dagpenge. Det kan eksempelvis være i en genbrugsbutik eller hvis du giver lektiehjælp til børn. Det eneste, du huske, er at få det frivillige ulønnede arbejde godkendt i a-kassen, inden du begynder.

Der er forskel på hobby og arbejde

Hobby og fritidsinteresser har til gengæld ikke nogen indvirkning på dine dagpenge, så længe du opholder dig i Danmark. Du må dog ikke have nogen indtægt fra din hobby. Hvis du for eksempel har en hobby som lystfisker, må du ikke sælge de fisk, du fanger. Selvom SKAT vurderer, at det kun er en hobby, vil der ske fradrag, hvis du tjener penge på det.

Læs mere om ulønnet arbejde og frivillige aktiviteter