Sådan lander du dit første job

Din sidste eksamen er i hus, og nu skal det første job skaffes. Lyt med i denne podcast og få gode til, hvordan du griber jobsøgningen an som nyuddannet.
Sådan lander du dit første job
00:00:00
00:25:03
Bessie Rauff

I denne episode giver job, karriere- og arbejdslystkonsulent Mette Willén gode råd til, hvordan du griber din jobsøgning an som nyuddannet. Hun vil blandt andet give sine bedste råd om, hvordan du beskriver og forklarer, hvad du har lært på dit studie og oversætter det til de kompetencer, som efterspørges af en måske kommende arbejdsgiver. 

I podcasten møder du også Daniel Baun, der er HR Manager i Trendhim, som fortæller om sine erfaringer med, hvad en ansøger kan gøre for at brænde igennem hos en arbejdsgiver. 


Mette Willén gennemgår en proces, hvor du kan blive mere klar over, hvilke kompetencer du har opnået. Svar på disse fire spørgsmål og brug det til din jobsøgning

  • 1Tænk på opgaver, du har haft på studiet eller i studiejobs eller frivillige jobs.
  • 2Hvilke faglige og personlige kompetencer kan du se, at du har på baggrund af de opgaver, som du har haft?
  • 3Hvilke resultater har du nået på baggrund af de opgaver, du har beskrevet?
  • 4Hvilken værdi kan det, du har lært, give en kommende arbejdsgiver?

Highlights i podcasten

[1:20] Det, der er vigtigst for, at man trives på sit arbejde, er, at arbejdet giver mening. Og man skal vide noget for at kunne drømme. Derfor må man undersøge mulighederne og lade sig inspirere, f.eks. på LinkedIn og jobindex.

[3:07] Du skal finde ud af, hvad der interesserer dig og søge sparring, når du søger job. Her kan du med fordel bruge din fagforening og booke en samtale med en arbejdslivskonsulent.

[4:04] Du kan finde frem til dine kompetencer gennem en simpel fire-trins-proces. Her ser du på udførte opgaver, kompetencer du har fået på baggrund af opgaverne, resultater du har opnået, og hvilken værdi det så giver din arbejdsgiver.

[8:06] jobsøgning er hårdt arbejde, og her kan det være en fordel at sætte sig sammen med andre jobsøgende og skrive sin ansøgning. Derudover kan du holde din viden ved lige, så du føler dig ajour.

[9:40] Har du fået et afslag, så kontakt arbejdsgiver og vær nysgerrig på, hvor du skal udvikle dig for at kunne få jobbet næste gang, de slår en stilling op.

[10:33] Når du har fået et job, så bed om løbende feedback, så du ved, at du er godt på vej.

Få en jobskifte- og karrieresamtale

Skal dit arbejdsliv have en ny retning? Få sparring på hvordan, du kommer godt videre i dit arbejdsliv.

Stor guide til jobsøgning

Her finder du både en guide til den gode ansøgning, et skarpt CV og den bedste forberedelse til jobsamtalen.

10 typiske spørgsmål til jobsamtalen

Forberedelse inden jobsamtalen er vigtig, så du har ro i maven og føler dig 100 % klar til at vise, hvem du er. Her kan du forberede dig på de spørgsmål, du kan få til jobsamtalen.

Hold dig opdateret på Krifa Podcast

Vi tager løbende nye og spændende emner op i vores Podcast og for at være sikker på at du får hørt det hele kan du nu abonnere og følge os på både Spotify, SoundCloud Apple Podcast og Google Podcast. Hop ind og abonner, så du ikke går glip af noget!