Person sidder ved computer og søger efter job på nettet

Scor jobbet på nettet

Internettet er én stor opslagstavle for ledige jobs – og det er her, at flest ledige hiver et job i land. Få ekspertens anbefalinger til, hvordan du bruger nettet i din jobsøgning.
Anne Rahbek

Vidste du, at mere end en million danskere søger job gennem nettet? Det viser en undersøgelse fra Deloitte. Det online jobmarked boomer – og måske ligger dit drømmejob også derude.

Flemming Skjølstrup, der er jobkonsulent i Krifa, mener, at der er flere gode steder at lede, når det kommer til online jobsøgning – og her kan du læse hendes anbefalinger.

Jobdatabaser

- Et godt udgangspunkt for jobsøgningen er Jobindex. Det er en online jobdatabase, hvor du faktisk finder 85 procent af alle danske jobannoncer, fortæller Flemming Skjølstrup.

- Men du kan også supplere med andre hjemmesider som job-guide.dk eller jobfisk.dk. Her kan du finde en samlet oversigt over job fra aviserne, CV-databaser, en lang række større virksomheder, link til forskellige brancher og meget mere.

Han fortæller, at selvom jobdatabaserne er opbygget forskelligt, er det oftest samme måde, man søger på.

- De mest almindelige muligheder for at søge efter jobopslag er geografi, altså region, by eller postnummer, din branche eller dit jobniveau. Men du kan også bruge søgeord, hvor du søger i alle jobopslag, fx på ordet ”kontor”.

Dog er det ifølge Flemming Skjølstrup vigtigt at overveje, hvor mange kriterier, man sætter.

- Jo flere kriterier, du sætter op, jo mere begrænset og præcis bliver din søgning. Men det kan jo også være en fordel at søge mere bredt med få søgekriterier, for måske du kan finde ny inspiration på den måde.

Jobagent

I mange jobdatabaser kan du også oprette en jobagent. Og det gør jobsøgningen en del nemmere for dig, fortæller Flemming Skjølstrup.

- Gennem jobagenten får du hver dag tilsendt jobannoncer direkte til din egen e-mail ud fra de kriterier, du har oplyst. Det er gratis, og det gør det lettere for dig at holde øje med nye stillingsopslag.

På langt de fleste jobdatabaser er det desuden muligt at lægge sit CV ind. På den måde er der større mulighed for at blive kontaktet direkte af virksomheder.

Vikar- og rekrutteringsbureauer

Flemming Skjølstrup nævner også vikar- og rekrutteringsbureauer som et godt redskab i jobsøgningen.

- Mange virksomheder bruger aktivt bureauerne til at finde arbejdskraft, både midlertidigt og fast. Derfor er det en god idé at blive registreret hos dem – for mange oplever nemlig også, at et vikarjob bliver til en fast stilling. Du kan læse mere om vikarjobs og se en oversigt over vikarbureauer her.

LinkedIn

Flemming Skjølstrup sidste anbefaling går på LinkedIn.

- LinkedIn bruges mere og mere af rekrutteringsbureauer og virksomheder, der søger nye medarbejdere. Og over en million danskere har en profil. Så hvis du ikke allerede er på LinkedIn, vil jeg klart anbefale, at du kommer det, siger han og fortsætter.

- Også fordi at man gennem LinkedIn kan holde kontakt til sit netværk og skabe nye kontakter. Måske kan du endda skabe kontakten til din kommende arbejdsgiver.

Du kan læse mere om, hvordan du bruger LinkedIn lige her

Professionel karriererådgivning

Bliv medlem og få personlig hjælp til din jobsøgning af vores dygtige karrierekonsulenter.