En person på arbejde som vikar

Vikarjob kan være vejen til fastansættelse

Fleksibilitet, netværk og noget på CV'et. Der er faktisk mange grunde til, at det som jobsøgende kan være en fordel at blive vikar. Og måske kan det i sidste ende føre til fast job.
Anne Rahbek

Har du overvejet muligheden for at blive skrevet op som vikar ved et vikarbureau? Ellers burde du måske. For mange kan vikarjobbet nemlig være en genvej til fastansættelse.

Et vikararbejde kan være en måde at ’åbne døre’ på. Du får nye kontakter og mulighed for at vise en arbejdsplads, hvor dygtig en medarbejder du er. Næste gang virksomheden får brug for en vikar, vil de måske spørge direkte efter dig, og måske bliver vikariatet forlænget til et fast job.  

Et vikariat kan også være en mulighed for at prøve nye brancher og jobtyper af uden at være bundet til en fastansættelse. 

Vikarjobs kan altså være et effektivt redskab i din jobsøgning.

Sådan gør du

Når du henvender dig til et vikarbureau, bliver du skrevet op i deres database. Herefter er det dem, der skal kontakte dig, hvis de har et muligt vikariat på hånden til dig. Hører du derefter intet fra vikarbureauet, er det dog en god idé at ringe dem op og gøre opmærksom på, at du stadig er frisk på et vikarjob. De kan have mange kandidater at vælge mellem, så det kan være en god idé at skille sig ud.

Ud over muligheden for at blive skrevet op i cv-databasen, har hovedparten af bureauerne også deres egen jobdatabase med ledige stillinger.

Find dit nærmeste vikarbureau

Vikarbureauerne ligger spredt over hele landet. Find dit nærmeste her:  

Det kan også være en god idé at holde øje med, om rekrutteringsbureauerne i dit nærområde slår stillinger op.

Sådan får du fast job gennem vikarbureau

Bliv endnu klogere på, hvad du kan gøre, hvis du vil score jobbet gennem et vikarbureau.