
Kolleger
Bliv en endnu bedre kollega
Hvad gør du for at blive en god kollega? Her finder du inspiration til, hvordan du med få tiltag, kan blive en endnu bedre kollega og styrke forholdet til dine kolleger.

Sådan skaber du den gode relation
Vi bruger en tredjedel af vores liv på jobbet og dermed i selskab med vores kolleger. Og flere forskningsresultater viser, at den gode relation til kollegerne skaber stor arbejdslyst hos os.

Bliv bedre til at kommunikere og skabe god dialog
Hvis du kender til almindelige udfordringer med misforståelser og samtaler der går skævt, er der her råd at hente.

Spred positiv sladder
Vi skal alle sammen sørge for at sprede den positive sladder og bremse den dårlige. Sådan siger skuespiller Peter Mygind.

Kan man elske sine kolleger?
Er der mon er en grænse for, hvad det kollegiale fællesskab kan rumme?

Giv din kollega konstruktiv kritik
Når du giver feedback eller kritik til en kollega, bør det altid være for at fremme og styrke det gode samarbejde. Det er derfor vigtigt, at du giver kritikken på den rigtige måde.

Urimelig feedback kan også bruges
Vidste du, at du kan blive bedre til at modtage feedback? Der har været meget fokus på at give feedback de senere år. Der er stor forskel på din indstilling til feedback, du får fra din kollega, og det udbytte du får deraf.
66% mener, at deres kolleger i høj grad bidrager til lysten til at gå på arbejde
- Videncenter for God ArbejdslystUndersøgelse: Kolleger – en vigtig brik i din arbejdslyst
Mobning og konflikter
Dine kolleger er vigtige for din livsglæde og din arbejdslyst. Derfor er det også afgørende, at der bliver taget hånd om de udfordringer og konflikter, som kan opstå på arbejdspladsen. Bliv klogere på, hvad du kan gøre her.

Når konflikten topper
Hvad er det egentligt, der sker, når der opstår konflikter på jobbet? Og hvordan løser vi dem bedst? Konflikttrappen er et redskab til at forstå og løse den konflikt, du står i.

Jeg bliver mobbet. Hvad gør jeg?
I gennemsnit vil 14 procent af os blive mobbet på arbejdspladsen. Alligevel oplever mange det som et tabu både at tale om og gøre noget ved. Jobtrivselskonsulent Erik Hougaard giver dig en række gode råd til, hvad du skal gøre, hvis du bliver mobbet.

Hvad er mobning?
Hvis du oplever mobning på arbejdspladsen, er det godt at vide, hvor grænsen præcis går mellem harmløs drilleri og reel mobning. Krifas jobtrivselskonsulent Erik Hougaard tager dig her igennem mobningens A-B-C.

Undgå generationskløfter på jobbet
Med fire generationer på arbejdsmarkedet kan der sommetider opstå kløfter mellem kolleger. For ligeså ens generationerne er, ligeså forskellige kan de være. Læs erhvervspsykolog Mads Lindholms råd til at undgå generationskløfter på jobbet.

Tag konflikter i opløbet
Erhvervspsykolog Marianne Bach Lauridsen giver fem gode råd til, hvordan du kan styrke dine relationer til kolleger ved at tage udgangspunkt i dig selv og det, du selv kan gøre noget ved.

7 trin der løser konflikten
Er jeres konflikt kommet derud, hvor I ikke kan se en løsning? Eller er I nået dertil, hvor I trods alt er enige om, at I er rygende uenige? Læs hvordan du håndterer konflikten og finder holdbare løsninger.
Få hjælp til at håndtere vanskelige situationer
3 gode kollega-historier

Hvad gør du for din kollega?
Uanset om man sælger kanelsnegle eller klipper hæk, har kollegaer betydning for den daglige trivsel – både på arbejdspladsen og i fritiden. Mød fem medarbejdere, der fortæller, hvad sammenhold og kollegaskab betyder for dem.

Kolleger investerer fritid i fælles mål
Thomas og Marianne har én ting til fælles. De dyrker begge motion i fritiden sammen med deres kolleger. Det giver dem tættere relationer på jobbet og en sundere livsstil.

Det bedste fra tre generationer
Hos virksomheden Starco i Skovby arbejder tre generationer sammen, og det giver langt flere fordele end ulemper, mener de.
Mere inspiration om kolleger

7 faldgruber når kollegaen er i krise
Det kan være svært at vide, hvordan du skal opføre dig over for en kollega i krise. Undgå disse faldgruber.

Humor i hverdagen
Der er meget, du og jeg, selv kan gøre for at få en sjovere og mere lattermild hverdag.

Hold møde uden spildtid
Ni ud af ti oplever ofte spildtid ved møder. Men med den rigtige forberedelse og struktur kan du lære at holde et godt møde.

Her ser de uenighed som en styrke
Hos Herning Kommunale Tandpleje dyrker de en kultur – en uenighedskultur.

Spil dig selv og kollegerne gode
Forestil dig at du og dine kolleger spiller på et håndboldhold. I vil gerne vinde kampen og gør hvad I hver især kan for at få bolden op af banen og score mål.

Succes med at være særligt sensitiv
Er du en af dem, som tydeligt mærker, om dine kollegaer har en god eller dårlig dag? Så kan det være, at du har det særligt sensitiv karaktertræk.