Styrk samarbejdet på tværs

De fleste arbejdspladser er afhængige af et solidt tværfagligt samarbejde. Et stærkt arbejdsfællesskab og gode samarbejdsrelationer er afgørende for, at alle lykkes med opgaverne.
Cover image

Sæt tid af i teamet eller i afdelingen til et møde. Tag udgangspunkt i øvelsen ”Styrk samarbejdet på tværs” til at få et overblik over, hvem I samarbejder med, hvor samarbejdet er stærkt, og hvor der måske skal sættes ind for skabe og eller forbedre en samarbejdsrelation. 

Forskellige interesser  

Selvom målet er det samme, hvad enten det er at reparere og sælge biler, drive en cafe eller bygge huse, så kan de forskellige personer og afdelinger se forskelligt på opgaven. Det kan derfor være en god ide at synliggøre, fx hvordan sælgere, værksted, ledere, kontorpersonale, kunder osv. ser på den samme opgave, og undersøge hvordan samarbejdet fungerer på tværs af de mange interesser.  

Øvelse: undersøg samarbejdet  

Hent en øvelse, hvor I får synliggjort de forskellige samarbejdsrelationer og får en dialog om, hvordan det går med samarbejdet, og om der er nogle relationer, som I skal styrke og forbedre.