Forside/ Lønsikring/ Lønmodtager/ Fakta og fordele
Forside/ .../ Fakta og fordele

Fakta og fordeleFå overblik over Lønsikring

Her i brochuren får du et godt overblik over det som er vigtigt at vide, inden du køber Lønsikring. Du finder information om betingelser, undtagelser, priser og dækninger samlet på et sted.

Download brochuren.


Dækning – få op til 90 % af din månedsløn

Du kan maksimalt få 18.866 kr. i dagpenge om måneden før skat (2019). Men med Lønsikring kan du forsikre dig for helt op til 90 % af din tidligere månedsløn. Det betyder, at du kan få en ekstra udbetaling på mellem 1.000 og 21.000 kr. om måneden oven i dine dagpenge - i op til 12 måneder ad gangen. Dagpenge og Lønsikring må højst udgøre 90% af din hidtidige månedsindtægt. Skulle du blive ledig flere gange, har du mulighed for at få Lønsikring i op til 36 måneder.

Du er dækket af Lønsikring efter en kvalifikationsperiode på 12 måneder, og når du har haft 12 måneders sammenhængende arbejde. Bliver du ledig, kan du få udbetalt Lønsikring efter en selvrisikoperiode på 30 dage. 

 
Pris skema Lønsikring for lønmodtagere

Job Coach – få hjælp til at finde nyt job

Med Lønsikring får du ikke kun økonomisk hjælp. Vi vil også gerne sende dig godt videre til et nyt job, hvis du bliver opsagt. Derfor stiller vi en professionel coach til rådighed, der giver dig råd og vejledning til, hvordan du bedst lykkes med jobsøgningen og hurtigt finder dit nye job. Job Coach er et obligatorisk forløb, som du skal følge for at få udbetalt Lønsikring. 
 

Karrieresamtaler

Job Coach er også til dig, der ikke er blevet opsagt fra dit job. Måske har du brug for rådgivning omkring lønforhandling eller brancheskift? Måske oplever du udfordringer på jobbet, eller har brug for sparring på karriereudvikling? Når du har Lønsikring kan du få to årlige karrieresamtaler gennem Job Coach.

Book en karrieresamtale.


Lønsikring 60+

Med Lønsikring 60+ kan du være forsikret til udgangen af det år, du fylder 65 år. Når du har Lønsikring inden du fylder 60 år, overgår den automatisk til Lønsikring 60+, når du er fyldt 60 år. Med Lønsikring 60+ kan du få udbetalinger i 9 måneder, hvis du bliver ufrivilligt ledig. Lønsikring 60+ gælder kun for lønmodtagere, og kan ikke nytegnes.

Læs betingelserne her.


Undtagelser

Her har vi nævnt de væsentligste undtagelser i betingelserne for Lønsikring. Vi opfordrer til, at du orienterer dig om de samlede undtagelser i betingelserne. Du kan ikke få Lønsikring, hvis:

  • du bliver opsagt i kvalifikationsperioden – heller ikke selvom du først fratræder efter kvalifikationsperioden er slut.
  • du ikke opfylder arbejdskrav.
  • du har arbejdet i en tidsbegrænset periode, herunder fx alle former for vikararbejde, tidsbegrænsede ansættelser, sæsonarbejde, eller lærlinge- og uddannelsesaftaler.
  • du bliver ledig fra et ansættelsesforhold hos din ægtefælle, børn, forældre, søskende, samlever, registreret partner eller i en virksomhed, du selv ejer.
  • du selv siger op – dog kan der være undtagelser, hvor du kan få Lønsikring på trods af, at du selv har sagt dit job op.
  • du har fået karantæne i a-kassen.
 

Kom hurtigt videre...