Slip for økonomiske bekymringer, hvis du mister dit job eller lukker din virksomhed. Prøv vores beregner og se, hvad du kan få i lønsikring.

Lønsikring

Ekstra økonomisk tryghed fra under 2 kr. om dagen.
køb lønsikring
Med Krifas Lønsikring slipper du for økonomiske bekymringer, hvis du mister dit job. Du får nemlig en ekstra udbetaling oven i dagpengene – helt op til 21.000 kr. hver måned. 

Med Krifas Lønsikring får du

Økonomisk tryghed
Få op til 21.000 kr. oven i dine dagpenge hver måned.
Fra kun 40 kr. pr./md.
Op til 90 % af din løn
Sammen med dagpenge kan du få op til 90 % af din nuværende indtægt, hvis du bliver ledig.
Fleksibel udbetaling
Vi tilpasser efter dine økonomiske behov - vælg mellem 6 eller 12 måneders udbetaling.

Beregn din Lønsikring  

Her kan du se, hvad du kan få i Lønsikring, og hvad prisen er. 

Prøv beregneren

KR. For at købe Lønsikring, skal din løn være mindst 25.800 kr. om måneden

Vælg din lønsikring

- Krifa's anbefaling

Detaljer

Samlet indtægt fra dagpenge og Lønsikring svarende til  af din løn minus AM-bidrag.
Der tillægges en obligatorisk afgift på 1,1 % til staten. Det svarer til 

Måske har du behov for en anden dækning, end den vi foreslår dig. Ønsker du at ændre dækningen, så den passer bedre til dit behov, kan du ændre den i rullemenuen herover.

Er du selvstændig eller deltidsforsikret i a-kassen?
Så ring til os på 7227 7227, og vi hjælper dig med at beregne din Lønsikring.

Hvordan påvirker forhøjede dagpenge min Lønsikring fra
1. maj 2023? Læs mere her.

Slip økonomiske bekymringer med lønsikring

Næsten 400.000 danskere har allerede en lønsikring

Lønsikring er en økonomisk forsikring, som giver dig et ekstra beløb oven i dine dagpenge, hvis du skulle miste jobbet.

Gør som 400.00 andre danskere - køb lønsikring og slip for at bekymre dig om din økonomi, hvis du skulle blive ledig. 

Lønsikring giver ro i maven

Da jeg købte lønsikring, kan jeg huske, at jeg tænkte, at det var en god økonomisk tryghed at have. Men jeg regnede jo slet ikke med, at det ville ske for mig, at jeg pludselig ville miste mit job. Nu hvor jeg står i den her situation, tænker jeg bare: Hvor var det dog godt, jeg gjorde det!

- Jannike D. Sørensen, Butikschef

Uden lønsikring havde jeg nok ikke kunne få det til at løbe rundt. Så skulle jeg i hvert fald i gang med at skrue på mine opsparinger, eller have skåret mit forbrug helt ind til benet.

- Peter Hedegaard Nielsen, Speditør

Jeg er kommet så langt i det her, at jeg ikke frygter en fyring igen. På grund af Job Coachen har jeg nu de redskaber, det kræver at komme tilbage på arbejdsmarkedet! Og nu glæder jeg mig bare til at komme i gang med mit nye arbejde.

- Christina Ørbech Fjerritslev,

Min Job Coach har taget godt hånd om mig og sørget for, at jeg er kommet ud og være synlig. Han har endda anbefalet mig på LinkedIn. Det motiverede mig enormt meget, og nu har det allerede båret frugt.

- Christina Ørbech Fjerritslev,

Jeg vil bestemt anbefale Lønsikring til andre. For det første er der den økonomiske tryghed, og for det andet er der samtalerne med deres jobcoach, som hjælper dig i den rigtige retning. De samtaler er simpelthen guld værd.

- Christel Høeg-Andersen,

Køb Lønsikring

Vi hjælper dig med at købe Lønsikring over telefonen – så kan vi samtidig også hjælpe dig med at finde det lønsikringsniveau, der passer til dit behov. Opkaldet er uforpligtende og kan også bruges, hvis du bare gerne vil vide mere.

Her kan du læse mere om, hvordan vi behandler dine personlige oplysninger.

KVITTERING

Har du a-kasse?
For at få Lønsikring i Krifa skal du være medlem af Krifas a-kasse. Det tager kun et øjeblik.
Meld dig ind i a-kassen her.

Fordele ved Lønsikring i Krifa

Få økonomisk tryghed med lønsikring - fra kun 40 kr. om måneden

Professionel hjælp til din jobsøgning

Med Lønsikring i Krifa får du ikke kun økonomisk hjælp, hvis du bliver opsagt eller stopper med at drive din virksomhed. Du får også et professionelt Job Coach-forløb, der hjælper dig med alt du skal bruge for at komme videre i arbejdslivet.

Sikret helt indtil pensionsalderen

Pensionsalderen rykker sig løbende - og vi synes, din Lønsikring skal følge med. Mange lønsikringer ophører efter en specifik alder, f.eks. 60 eller 63 år, men hos os kan du beholde din Lønsikring helt indtil, du går på folkepension - uden at betale mere.

Hurtig hjælp og sagsbehandling

Krifa adskiller sig fra andre på markedet, da vi har vores eget forsikringsselskab, Krifa Forsikring, som tilbyder Lønsikring. På den måde kan du have både Lønsikring, a-kasse og fagforening samlet ét sted, som sikrer et hurtigere og nemmere forløb, når du får brug for din Lønsikring. 
Citat fra Mette om Krifa Lønsikring

Det hele bliver lidt nemmere at overskue

Jeg har kun haft gode oplevelser med Krifa Lønsikring. Det var rigtig dejligt, at da jeg fik min fyreseddel - selvom det aldrig er fedt at få sådan en - så var det med en ro i maven, fordi jeg vidste, at jeg havde Lønsikring. 

Jeg vil bestemt anbefale Lønsikring til andre, fordi det sikrer dig i en periode, så du ikke falder i indtægt med det samme, hvis du mister dit job.”

 - Mette L. Husted, SAP-konsulent

Hvad er lønsikring?

Vi ved godt, at forsikringer kan være komplicerede. Derfor vil vi gerne hjælpe dig så godt som muligt på vej ved at svare på de typiske spørgsmål vi får om lønsikring. 

Hvad er lønsikring?

Lønsikring (også kaldet lønforsikring eller privat lønsikring) er en forsikring af din indtægt, hvis du skulle miste dit job. Lønsikring giver dig et ekstra beløb udbetalt oven i dine dagpenge som ledig - lige nu er det højeste beløb du kan få udbetalt i dagpenge 20.359 kr./md. før skat. 

Prøv lønsikringsberegneren her

Kan jeg købe lønsikring?

For at købe Lønsikring i Krifa skal din månedsløn være på mindst 25.800 kr. før skat. Du skal have fast arbejde i Danmark og må ikke være opsagt, når du køber forsikringen. Du skal samtidig være medlem i Krifas a-kasse og endnu ikke være fyldt 64 år. 

Læs købsbetingelserne

Hvor meget kan jeg forsikre mig for?

Med Lønsikring i Krifa kan du få fra 1000 kr. og helt op til 21.000 kr. (før skat) oven i dagpengene hver måned. Sammenlagt kan du med dagpenge og Lønsikring forsikre helt op til 90 % af din normale indtægt (lovbestemt at det ikke er 100%). 

Prøv beregneren og se hvad du kan få

Er lønsikring og lønforsikring det samme?

Ja, lønsikring og lønforsikring er det samme. 
Det er bare udbyderne på markedet, som har valgt at kalde forsikringen noget forskelligt. Nogle kalder den også privat lønforsikring.  

Bliv klogere på lønsikring

Kan jeg få privat lønsikring uden a-kasse?

Lønsikring i Krifa er for dig, der også er medlem af Krifas a-kasse. Lønsikring er et supplement til din a-kasse og betyder, at du både vil få udbetalt dagpenge fra a-kassen og penge fra din lønsikring, hvis du skulle blive ledig. 
 
Det er altså ikke muligt at købe Lønsikring i Krifa uden at være medlem af a-kassen. Heldigvis kan du hurtigt og nemt blive medlem - vi står også for overflytningen, hvis du ønsker at skifte fra en anden a-kasse. 

Find flere regler om lønsikring her

Lønsikring for selvstændige

Du kan få Krifas Lønsikring som selvstændig. Som selvstændig er du dækket, hvis din virksomhed går konkurs, men også hvis du sælger, lukker eller bortforpagter den (når du er fyldt 61 år, dækker Lønsikring alene i tilfælde af konkurs)

Læs mere om lønsikring for selvstændige her

Lønsikring pris

Hvad koster lønsikring?

Lønsikring koster fra 40 kr. /md. Prisen på lønsikring afhænger af, hvor meget du forsikrer dig for. Altså hvor stort et beløb, du vil have udbetalt oveni i dine dagpenge, hvis du bliver ledig. 

Med Krifas Lønsikring kan du forsikre dig fra 1.000 kr. og helt op til 21.000 kr. (før skat) oven i dagpengene hver måned. 

Sammenlagt kan du med dagpenge og lønsikring forsikre helt op til 90 % af din normale indtægt. På den måde behøver du ikke, at gå på kompromis med noget, selvom du mister dit job. 

Prøv beregneren og se hvor meget du kan få

Er det en billig lønsikring?

Du kan få Krifas Lønsikring for et beløb på helt ned til 40 kr./mdr. 

Ligesom med så mange andre forsikringer, så håber vi ikke, at du får brug for din lønforsikring. Men alligevel kan det give en kæmpe tryghed at vide, at du er økonomisk sikret, hvis du skulle miste jobbet. 

Men det er svært at sætte pris på tryghed – det er kun dig, der kan vurdere, hvad økonomisk tryghed er værd for dig. 

Træk beløbet fra i skat

Husk at præmien - altså det, du betaler for din lønsikring - kan trækkes fra i skat. Har du Lønsikring i Krifa, indberetter vi automatisk fradraget til skat.

Det er værd at tage med i dine overvejelser, når du kigger på lønsikringen og pris. 

Vil du vide mere om lønsikring? 

Find fakta og regler om lønsikring her

Hvordan vælger jeg den bedste lønsikring for mig? 

Hos Krifa kan du tilpasse din lønsikring, så den passer til dig og din situation. Når du skal vælge den bedste lønsikring for dig, så overvej disse 3 spørgsmål:  

1. Hvor meget vil du have udbetalt om måneden oven i dagpengene?

Hvis du skulle være uheldig og miste dit job, kan du få 20.359 kr./md. før skat i dagpenge, hvis du er medlem af en a-kasse. Men kan du leve for det? Med Krifas Lønsikring får du lidt ekstra på kontoen hver måned, så du bedre kan betale dine faste udgifter, og undgå at skære det sjove fra i budgettet.

Afhængig af, hvad du tjener i dag, og hvilket rådighedsbeløb du har behov for, kan du kan forsikre dig for mellem 1.000 og 21.000 kr. om måneden oven i dagpengene (før skat). Vi hjælper dig gerne med at finde ud af, hvilken dækning, der vil være den rigtige for dig.
 

2. Hvor længe vil du gerne modtage Lønsikring, hvis du mister dit job?

Krifas Lønsikring er fleksibel og giver dig mulighed for at vælge 6 eller 12 måneders udbetaling. Hvor lang udbetalingsperiode, du har behov for, afhænger blandt andet af, hvordan din økonomiske situation ser ud, og hvor lang tid det vil tage dig at finde et nyt job.

Hvis det er svært at finde job i din branche, og du regner med at skulle være ledig i noget tid, vil det give mere ro i maven med en udbetalingsperiode på 12 mdr. Og omvendt – regner du med at kunne finde et nyt job relativt hurtigt, kan du overveje om 6 mdrs. udbetalingsperiode vil kunne dække dit behov.
 

3. Hvor lang tid går der, før du er dækket og kan få udbetalt Lønsikring?

Den tid der går, mellem du køber Lønsikring, og indtil du er dækket af den, kaldes kvalifikationsperioden. Du skal betale til din Lønsikring i hele kvalifikationsperioden for at være dækket, hvis du mister dit job.

På Krifas Lønsikring er kvalifikationsperioden på 6 måneder, uanset om du vælger Lønsikring med 6 eller 12 måneders udbetaling. Det vil sige, at du skal betale til din Lønsikring i 6 måneder, før du kan få udbetalinger, hvis du mister dit job. Du er dækket af Lønsikring, hvis du modtager en opsigelse efter kvalifikationsperioden. Lønsikring dækker ikke, hvis du bliver opsagt inden for de første 6 måneder efter, at du har købt den.

 

Er du i tvivl om, hvad der er bedst for dig?
Så ring til os på 7227 7227 - så tager vi en snak om, hvad der er den bedste lønsikring for dig i din situation. 

Du kan også beregne din lønsikring her

“Jeg regner ikke med at blive fyret, så jeg har ikke brug for lønsikring”

Det er et af de svar, vi oftest hører, når vi snakker med vores medlemmer om lønsikring.

Men fyringer kommer for mange helt uventet – f.eks. på grund af omstruktureringer eller som konsekvens af kriser. Så selvom du vurderer risikoen for at blive fyret som lille (hvilket vi også håber for dig), kan det alligevel være rart med et økonomisk sikkerhedsnet, hvis din jobsituation skulle tage en uventet drejning. 
 

Det med småt

Her finder du alle de formelle regler og vilkår for Krifas Lønsikring. Vi anbefaler, at du kigger det igennem, så du ved, hvad du kan forvente, hvis du en dag får brug for din Lønsikring.

Forsikringsbetingelser

Når du har besluttet dig for at købe Lønsikring, så husk at læse forsikringsbetingelserne. På den måde er du sikker på, at du kender til alle regler og vilkår for Krifas Lønsikring.

Se forsikringsbetingelser

Lønsikring faktaark

Vi har her lavet et sammendrag af vilkårene for Krifas Lønsikring. Det giver dig et hurtigt overblik over, hvordan og hvornår du er dækket, reglerne for betaling og opsigelse mm. 

Download faktaark

Om Krifa Forsikring

Når du køber Lønsikring i Krifa, bliver du dækket af vores eget forsikringsselskab Krifa Forsikring A/S. Læs meget mere om, hvem vi er, vores medlemskab af garantifonden mm. 

Læs om Krifa Forsikring