Forside/ Medlemsfordele/ Pressekort
Forside/ .../ Pressekort

Pressekort

Kristelig Fagforening tilbyder det store pressekort, som er udgivet i samarbejde med Fællesudvalget for Danske Presseorganisationer og er godkendt af Justitsministeriet.

Pressekortet svarer til det kort, som medlemmer af blandt andet Journalistforbundet har. Kortet giver mulighed for at passere politiafspærringer efter politiets anvisninger.

For at få pressekortet skal du opfylde en række høje krav til det professionelle arbejde som journalist, pressefotograf eller lignende.

Pressekortet koster 550 kr. Heraf udgør 300 kr. depositum, som refunderes, når du returnerer pressekortet.

Sådan får du et pressekort

For at kunne få et pressekort skal du være medlem af Krifa Basis, Krifa Plus eller Krifa Erhverv og selvfølgelig opfylde betingelserne for det pågældende kort.

Du skal desuden have journalistisk arbejde som din hovedbeskæftigelse/hovedindtægt, eller det skal være en væsentlig del af dit job. Du kan således ikke få pressekortet, hvis du på frivillig basis laver journalistisk arbejde eller er fotograf, men uden journalistisk indhold.

For at komme i betragtning til pressekortet skal du udfylde en ansøgning. Her skal du skrive oplysninger om din journalistiske uddannelse, din praktiske erfaring og dit nuværende arbejde. Depositum indbetales, når ansøgningen er godkendt, og der er givet besked om godkendelsen.

Du kan finde ansøgningen om at få et pressekort her. Du skal returnerer ansøgningen til overenskomst@krifa.dk eller til Kristelig Fagforening, Klokhøjen 4, 8200 Aarhus N.

Pressekortet inddrages ved misbrug, eller hvis du melder dig ud af Krifa Basis eller Krifa Plus.

Du kan få mere at vide om pressekortet ved at sende en mail til overenskomst@krifa.dk eller ringe på 7227 7227.


Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej
Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.