Lad ikke privatlivet stresse dig

Stresser du over ikke at have nok tid i hverdagen? Er du forfulgt af evig dårlig samvittighed over ikke at være nok hjemme eller have nok tid med børnene? Find ud af, hvordan du undgår, at privatlivet stresser dig.

Hvis du åbner dokumenterne i Adobe Acrobat Reader 10 eller nyere, kan du skrive direkte i dokumenterne og gemme dem på din computer.

Download Adobe Acrobat Reader

Forebyg stress i privatlivet

Her får du konkrete værktøjer til, hvordan du kan undgå at lade dig stresse af hverdagens mange krav og forventninger.

Øvelse: Arbejd med dit livshjul

Podcast Podcast: Find balancen i dit familie- og arbejdsliv

Hvad er det gode liv for dig?

Når du kender dine værdier og ved, hvad der er vigtigt for dig, er det lettere at prioritere i en travl hverdag.                                      

Øvelse: Få øje på dine værdier 

Få ro i krop og tanker med afspænding

Når du er anspændt på grund af travlhed, konflikter eller bekymringer kan du opleve, at det sætter sig som spændinger i kroppen. Afspænding er et virksomt og effektivt redskab til at modvirke både fysiske og psykiske konsekvenser af stress.

Hvordan gør jeg?

Find et godt tidspunkt hver dag, sæt eller lig dig godt tilrette og lyt til én af afspændingerne. Du skal prøve det nogle gange, før du kan vurdere om det gavner dig.

Afspænding  behøver ikke at tage lang tid, så derfor har vi lavet både en kort og en lidt længere version. Prøv både den lange og den korte version, så du ved, hvilken en du synes bedst om.  Når du bliver rutineret, kan du lave afspændingen uden at lytte til øvelserne.

Du kan downloade afspændingsøvelserne her:
Kort version
Lang version

Bestil en gratis afspændings-cd

Som medlem i Krifa Start, Krifa Basis og Krifa Plus har du mulighed for at bestille en gratis cd med både tale og musik. Send dit navn og adresse til stressfri@krifa.dk.

Samtaler med en stresskonsulent

Ønsker du samtaler med en af Krifas stresskonsulenter og få hjælp til at håndtere egen eller pårørendes stress, udfylder du blot formularen nedenfor. Samtaler med Krifas stresskonsulenter forudsætter medlemskab af Krifa Start, Basis eller Plus.

Her kan du læse mere om, hvordan vi behandler dine personlige oplysninger.

KVITTERING