Forside/ Om Krifa/ Det mener vi/ Den gode balance 2015
Forside/ .../ Den gode balance 2015

Den gode Balance 2015

Krifa har sammen med analyseinstituttet YouGov gennemført undersøgelsen ”Balancen mellem familie- og arbejdsliv”. Vi ønsker at understøtte den enkelte i at opnå god balance og god arbejdslyst. Derfor har vi taget temperaturen på danskernes balance mellem familie- og arbejdsliv.

Status på danskernes balance mellem familieliv og arbejdsliv

I undersøgelsen peger 7 ud af 10 på, at de inden for det seneste år har oplevet problemer med balancen mellem familie- og arbejdsliv.

Mere end hver anden siger, at de flere gange om måneden oplever at skulle møde tidligere eller gå senere hjem fra arbejde end planlagt. Endelig viser undersøgelsen også, at danskerne er parate til at lovgive om mere tid til omsorg for familien. Eksempelvis mener 77 procent af de adspurgte, at alle småbørnsforældre bør have ret til barnets første sygedag og 55 procent svarer ja til, at man bør have ret til et antal børneomsorgsdage om året.

Resultaterne af analysen fra YouGov underbygger vores arbejde med at ændre generelle holdninger i samfundet, som modvirker en god balance mellem familie- og arbejdsliv, og vores indsats for at påvirke rammerne på arbejdsmarkedet, sådan at de i videst muligt omfang understøtter den enkelte i at opnå god arbejdslyst og god balance.

Du kan læse hele analysen her.

Du kan læse mere om vores konkrete initiativer inden for Den Gode Balance her.

Vores formand Søren Fibiger Olesen, har også skrevet en kronik om Den Gode Balance, som har været bragt i Dagbladet Information. Læs kronikken her.