Krifas samtalekort giver dig og din leder helt konkrete spørgsmål, som I kan tage udgangspunkt i til jeres næste samtale.

Sæt gang i snakken med samtalekort

Snakken om det faglige og medarbejderens opgaver er som regel selvskrevet ved MU-samtalen. Det kan være langt sværere at få talt om alt det andet, som skaber trivsel og arbejdslyst for den enkelte. Og så kan det være godt at have nogle konkrete spørgsmål i baghånden.

Stil de rigtige spørgsmål

Er det svært at få gang i samtalen, kan du som leder finde inspiration i Krifas samtalekort. Kortene giver dig ideer til helt konkrete spørgsmål, som hjælper dig og medarbejderen med at komme omkring de emner, som har betydning for arbejdslysten. Samtalekortene er baseret på syv faktorer, som vi ved er vigtige for god arbejdslyst. Med kortene kan du for eksempel spørge ind til, hvordan medarbejderen oplever relationen til kollegerne, om der er balance i arbejdslivet, og hvordan arbejdet giver mening for ham eller hende. Læs mere om de syv faktorer i god arbejdslyst.

Er du medarbejder kan du også bruge værktøjet – se hvordan.

Sådan bruger du samtalekortene

Samtalekortene giver dig ideer til konkrete spørgsmål til medarbejderen. Du kan bruge dem ordret eller som inspiration.

Kortene tager udgangspunkt i syv faktorer, som skaber god arbejdslyst – og med spørgsmålene kan du dykke ned i hver enkelt faktor.

Vil du vide, hvilke faktorer, der er mest relevante at spørge til, kan du for eksempel bruge Dialoghjulet i forberedelsen til samtalen. Du kan også invitere medarbejderen eller dit team til at gennemføre en GAIS-måling. Resultatet i GAIS-målingen giver et billede på, hvordan det står til med arbejdslysten, og hvilke forbedringspunkter I med fordel kan tale om.

Brug samtalekortene i samtalen med den enkelte medarbejder, eller når I er flere:

  • Ved MU-samtaler
  • I feedback-samtaler
  • Til hurtige walk-and-talks
  • I team-møder
  • I personalemøder

Brug for at vende dine udfordringer?

Vores virksomhedskonsulenter sidder klar til at sparre med dig om dine udfordringer og overvejelser omkring udvikling af dine medarbejdere.