Ferie når du er selvstændig

Hvis du som selvstændig skal holde ferie, skal du være opmærksom på, at det kun er de penge, du selv har lagt til side til ferien, eller de feriepenge du har optjent fra en tidligere arbejdsgiver, du kan bruge.


Feriedage optjent under ledighed eller sygdom

Når du driver selvstændig virksomhed som hovedbeskæftigelse, kan du ikke få udbetalt feriedagpenge fra a-kassen. Heller ikke selvom du har modtaget et brev fra os om, at du har ret til et bestemt antal dage. 
For at få udbetalt feriedagpenge, skal du være endeligt ophørt med din virksomhed og enten være jobsøgende eller i arbejde som lønmodtager. Lønarbejdet må ikke være i din egen eller din ægtefælles virksomhed. 


Egen optjent ferie fra et lønmodtagerforhold

Hvis du har optjent nogle feriedage fra en periode, hvor du har arbejdet som lønmodtager kan du søge om udbetaling af disse dage. 


Feriepenge fra feriekonto

Hvis dine feriepenge er overført til feriekonto, kan du hæve penge derfra. Det skal du selv gøre via borger.dk.

Du skal bruge din MitID for at hæve pengene. Hjemmesiden guider dig igennem det. 


Andet feriekort/feriebevis

Har du været ansat hos en arbejdsgiver, der benyttede sig af en feriekort ordning med en arbejdsgiverforening, skal du bare selv underskrive feriekortet og sende det til din tidligere arbejdsgiver, som udbetaler pengene. 

Skulle denne arbejdsgiver være lukket i mellemtiden, skal feriekortet sendes til den arbejdsgiver forening, som feriekort ordningen var lavet med. Så er det dem der skal udbetale feriepengene til dig.øge om udbetaling af disse dage. 

Hjælp til jura, salg og meget andet

I Krifa Selvstændige får du professionel hjælp til jura, kontrakter, regnskab, optimering af salg, trivsel og meget mere. Alt, hvad du har brug for hjælp til som selvstændig.