Kan jeg få SU som selvstændig?

JA!

Er du ramt af sæson, leverandør- eller kundekriser eller blot lyst til og mod på opkvalificering, så er det måske nu du skal tage en uddannelse? 

 

Kan jeg få SU som selvstændig?

Du kan have indtægt fra selvstændig virksomhed under samme betingelser, som du har lønarbejde. Du har et fribeløb, (egen-indkomst) som du må tjene ved siden af din SU. Der skelnes mellem om man er på ungdomsuddannelse eller på en videregående uddannelse – og beløbene har fået et løft. Der er tale om månedsbeløb, da det refererer til de måneder, hvor man er på SU.

Hvis du starter eller ophører med uddannelse, da vil de uger, der ligger udenfor uddannelsesperioden ikke tælle med. 

Laveste månedsfribeløb, 2021 satser:
Ungdomsuddannelse
(de måneder du får SU)
 Kr. 9.069

Videregående uddannelse
(også dobbeltklip og slutlån) (de måneder du får SU)

 Kr. 13.711      

Har du et overskud fra din egen virksomhed, tæller overskuddet med i din egen-indkomst, hvis overskuddet beskattes som personlig indkomst eller kapitalindkomst. Vær obs på at indtægten regnes med i det år, hvor det bliver beskattet. Se mere om denne ordning på su.dk

OBS! Hvis du tjener mere (overskud + lønindtægt) end fribeløbet, skal du betale en del af din SU og eventuelle SU-lån tilbage.


Planlægning

Alt kræver planlægning. Hvis studieliv, privat og socialt liv, arbejde og selvstændig virksomhed skal køre sideløbende, kræver det koordinering.


Kontakt os!

Er du medlem af Krifas fagforening eller Krifa Selvstændige, så har du fri adgang til alle vores ydelser. Bla. vores konsulenter, som kan hjælpe dig videre med dine uddannelsesønsker og hvordan du sikrer din trivsel med flere bolde i luften. Book en samtale, enten med fremmøde eller på telefon og få hjælp til afklaring.  

Læs mere og book en samtale

Iværksætterwebinar

Kom godt i gang med din virksomhed.