Sådan hænger kvalme og svimmelhed sammen med stress

Sådan hænger kvalme og svimmelhed sammen med stress

Oplever du kvalme og svimmelhed? Læs her, hvordan symptomerne hænger sammen med stress, og om stress kan være årsagen.

Svimmelhed og kvalme er to hyppige symptomer, der kan vise sig ved stress.

Når stress kommer på besøg, kan den bringe mange symptomer med sig. Ikke kun fysisk, men også psykisk og adfærdsmæssigt. Svimmelhed og kvalme står aldrig alene ved stress.

Dyk sammen med vores psykoterapeut Erik Hougaard ned i, hvordan og hvorfor svimmelhed og kvalme kan hænge sammen med stress.

Derfor kan du opleve at blive svimmel ved stress

Svimmelhed og kvalme ved stress kan være mulige fysiske symptomer og en kropslig og naturlig reaktion på en længerevarende belastning som stress.

Stress kan føre dårlig søvn og fordøjelsesproblemer med sig. Det kan være de underliggende årsager til svimmelhed og kvalme.

Problemer med både diarré og forstoppelse kan give kvalme. Og den dårlige søvn og trætheden, der følger med, kan ifølge Sundhedsstyrelsen give svimmelhed.

Sådan kan du føle svimmelhed og kvalme

Både svimmelhed og kvalme er ubehagelige symptomer. De kan ledsages af hinanden, men de kan også optræde enkeltvis.

Svimmelhed – når verden roterer

Svimmelhed er en følelse af, at omgivelserne roterer omkring dig. Det giver også en fornemmelse af at være ustabil og have en usikker balance. Samtidig kan du få følelsen af at være slap, svag og ør i hovedet. Sådan beskriver Sundhedsstyrelsen svimmelhed.

Kvalme – ubehag i maven

Kvalme er en ubehagelig fornemmelse i maven. Følelsen af ubehag strækker sig helt op gennem spiserøret og giver en fornemmelse af at skulle kaste op.

I nogle tilfælde bliver kvalmen så udtalt, at den fører til opkast. Med andre ord er kvalme følelsen af at skulle kaste op – uden at gøre det.

Oplever du kvalme og svimmelhed? Test om det kan skyldes stress

Husk, at stress, svimmelhed og kvalme ikke behøver at hænge sammen. Symptomerne kan have andre årsager. Derfor er det også en god idé at snakke med din læge, hvis du gennem en længere periode på 2-4 uger oplever kvalme og svimmelhed uden grund.

Vores stresstest giver dig klarhed

Vil du gerne vide, om din kvalme og svimmelhed kan være tegn på stress? Så er vores stresstest et godt hjælpemiddel til at teste dit stressniveau. Med den får du et billede af, om du er stresset.

Pas på dig selv, hvis stressniveauet er højt

Det er altid vigtigt at reagere på et højt stressniveau. Hvis du oplever svimmelhed, kvalme og andre stresssymptomer, er du ikke den eneste.

Stress er gennem årene blevet mere og mere udbredt. Sundhedsstyrelsen skønner, at 29 % af voksne danskere føler et højt stressniveau.

Stress forsvinder ikke med et fingerknips. Det tager tid at håndtere. Vær tålmodig med dig selv velvidende, at stress er en menneskelig reaktion.

Med den rette hjælp kan du genfinde balancen og trivslen i dit arbejds- såvel som privatliv.

Tal med en stresskonsulent, hvis testen giver en høj score

Vores stresstest er udviklet af vores stresskonsulenter, der er uddannet psykologer og psykoterapeuter. Ud fra det generelle billede af de symptomer, du oplever, giver den dig en stressscore. Det er den, der tegner et billede af dit stressniveau.

Vi anbefaler, at du tager testen igen efter to uger. Så kan du se, om dit stressniveau stiger eller falder.

Giver testen en høj stressscore, er det vigtigt at reagere på dine stresssymptomer.

Vores team af psykologer og psykoterapeuter tager gerne en stress- og trivselssamtale med dig. Her får du støtte og vejledning ud fra lige præcis dine oplevelser. Sammen finder I stressens kerne, så du får den bedste hjælp og de rette værktøjer til at tackle den.