Studerende sidder og læser til eksamen

Kan min fagforening hjælpe med eksamensangst?

Et medlem af Krifa Start oplevede, at klappen gik ned under en eksamen i 2. g. Læs her, hvordan en samtale med en af Krifas psykologer hjalp hende til at tackle eksamensnerverne.
Dorte Toft Pedersen

Klappen gik ned, og jeg kunne ikke finde de rigtige noter under forberedelsen. Da jeg kom ind til eksamensbordet, havde jeg svært ved at sige noget. Jeg følte, at jeg havde mistet min hukommelse og kunne pludselig ikke huske noget af alt det, jeg havde lært.

- Krifamedlem

Sådan fortæller et af Krifas medlemmer, som stod over for sin første eksamen på gymnasiet. Faget var psykologi, og det var egentlig et fag, som hun havde relativt godt styr på, og var spændt på at skulle op i. Til eksamen oplevede hun dog det, som mange andre studerende har oplevet. Klappen gik ned.

Hun stod overfor flere eksaminer de efterfølgende uger, og havde brug for at gøre noget for ikke at stå i samme situation til den næste eksamen. Hun fortæller:

Jeg ville gerne gøre noget for, at jeg ikke skulle igennem det samme en gang til. 45 minutters samtale var en lav pris at betale for ikke at få endnu en dårlig eksamensoplevelse. Og det virkede. Den næste eksamen var den, jeg havde frygtet allermest, og den gik super godt. Der er mange ting man kan bruge sin fagforening til, men jeg vidste slet ikke, at der fandtes sådanne tilbud.

- Krifamedlem

Gratis samtale om trivsel

Ligesom så mange andre, var medlemmet ikke opmærksom på, at hun kunne få en samtale med en af Krifas egne psykologer og psykoterapeuter til at få styr på eksamensnerverne. I dette tilfælde var det Rasmus Højbæk, der er psykolog, som hjalp medlemmet med at få styr på nerverne. For medlemmet gjorde samtalen en stor forskel:

Det var en stille og rolig snak, hvor Rasmus spurgte ind til, hvad der var gået galt og fik åbnet op for nogle ting, som fik mig til at reflektere over, hvordan den næste eksamen skulle takles. Jeg har stadig et år tilbage af gymnasiet, og kunne godt finde på at benytte mig af endnu en samtale, da det gav mig rigtig meget. Min næste eksamen var en helt anden oplevelse, fordi Rasmus havde hjulpet mig med at få ro på eksamensnerverne.

- Krifamedlem

Er du også nervøs for dine eksamener, eller har du oplevet at klappen går ned? Så tøv ikke med at kontakte Krifa og få booket en trivselssamtale. Det kan du gøre ved at ringe på 7227 7227. Du kan også læse mere her.

Stresshjælp til unge

Alt for mange unge bliver ramt af stress. Det kan komme til udtryk i problemer med selvværdet, ensomhed eller eksamensangst. Med Krifas stresshjælp til unge, får du hjælp til det, der stresser eller presser dig.