Er græsset grønnere?
I kærlighedslivet bliver vi ofte beskyldt for at kaste håndklædet i ringen for tidligt - men gør vi det samme på jobbet? I dette afsnit undersøger vi græsset på den anden side. For selvom din hverdag kan føles triviel eller konfliktfyldt, er der mange ting, du selv kan gøre, for at sikre den gode arbejdslyst - og det indebærer ikke nødvendigvis at skifte job.
Podcasten er produceret for Krifa af Bauer Media. (Klippet af Rasmus Schwenger, Redaktør Rune Born Schwartz og Projektleder Camilla Christophersen)
Highlights fra podcasten
[1:44] Man søger ofte nyt arbejde pga. relationelle udfordringer og konflikter med kollegaer eller chef.
[2:50] Du skal tænke dig grundigt om inden du skifter job, og hvorfor du tror det er en god ide? Det er sundest for os, at vi arbejder på udfordringerne og prøver at løse det, inden vi beslutter os for at skifter job.
[6:28] Vi kan blive bedre til at give og modtage kritik og håndtere konflikter. Og vi skal turde udfordre os selv, når vi står i noget der er svært.
[8:18] Hvornår mistrives vi så meget, at vi skal skifte job eller gøre noget ved mistrivslen. Nogle gange er et jobskifte det rette at gøre.
[10:30] Samtale om, hvordan man har det er vigtigt, hvis man skal ændre situationen og få hjælp til at se om man er på vej ud i et usundt arbejdsliv.
[11:48] Der er en samfundstendens af at vi altid skal flytte os og skifte job for at være omstillingsparate. Overvej om du har lyst til at flytte dig eller om dit job stadig er godt og interessant og det er ok.
[14:50] Den unge generation stiller større krav til arbejdspladsen og til sig selv.
[17:45] Vi har høje krav til vores arbejdsliv og hvad arbejdspladsen skal give til dig. Det synspunkt skal du vende om også. Hvad giver du til arbejdspladsen.
[20:25] Vi er vanedyr. Det nye er ukendt og derfor er forandringer vanskelige. En tryg base på hjemmefronten kan gøre forandringer nemmere at håndtere.
[23:35] Fremtidens arbejdsmarked vil have flere korte ansættelser og vikarjobs. Og derfor er relationer vigtige.