Er græsset grønnere?

I denne podcast stiller vi skarpt på jobskifte og om græsset altid er grønnere på den anden side?
Er græsset grønnere?
00:00:00
00:26:21
Christina Sander

I kærlighedslivet bliver vi ofte beskyldt for at kaste håndklædet i ringen for tidligt - men gør vi det samme på jobbet? I dette afsnit undersøger vi græsset på den anden side. For selvom din hverdag kan føles triviel eller konfliktfyldt, er der mange ting, du selv kan gøre, for at sikre den gode arbejdslyst - og det indebærer ikke nødvendigvis at skifte job.

Podcasten er produceret for Krifa af Bauer Media. (Klippet af Rasmus Schwenger, Redaktør Rune Born Schwartz og Projektleder Camilla Christophersen)

Få hjælp til at håndtere vanskelige situationer

Som medlem af Krifa Fagforening kan du få hjælp af vores psykologer og psykoterapeuter til at håndtere de udfordringer, du oplever på arbejdspladsen og genvinde din arbejdslyst.

Highlights fra podcasten

[1:44] Man søger ofte nyt arbejde pga. relationelle udfordringer og konflikter med kollegaer eller chef.

[2:50] Du skal tænke dig grundigt om inden du skifter job, og hvorfor du tror det er en god ide? Det er sundest for os, at vi arbejder på udfordringerne og prøver at løse det, inden vi beslutter os for at skifter job.

[6:28] Vi kan blive bedre til at give og modtage kritik og håndtere konflikter. Og vi skal turde udfordre os selv, når vi står i noget der er svært.

[8:18] Hvornår mistrives vi så meget, at vi skal skifte job eller gøre noget ved mistrivslen. Nogle gange er et jobskifte det rette at gøre.

[10:30] Samtale om, hvordan man har det er vigtigt, hvis man skal ændre situationen og få hjælp til at se om man er på vej ud i et usundt arbejdsliv.

[11:48] Der er en samfundstendens af at vi altid skal flytte os og skifte job for at være omstillingsparate. Overvej om du har lyst til at flytte dig eller om dit job stadig er godt og interessant og det er ok.

[14:50] Den unge generation stiller større krav til arbejdspladsen og til sig selv.

[17:45] Vi har høje krav til vores arbejdsliv og hvad arbejdspladsen skal give til dig. Det synspunkt skal du vende om også. Hvad giver du til arbejdspladsen.

[20:25] Vi er vanedyr. Det nye er ukendt og derfor er forandringer vanskelige. En tryg base på hjemmefronten kan gøre forandringer nemmere at håndtere.

[23:35] Fremtidens arbejdsmarked vil have flere korte ansættelser og vikarjobs. Og derfor er relationer vigtige.

For hvis skyld går du på arbejde?

Arbejder du for at indfri dine personlige karriereambitioner eller har du fuldt fokus på, hvad du kan gøre for at få din virksomhed til at lykkes med det, som den er sat i verden for? Vi har optaget en podcast med erhvervspsykolog og ledelsesekspert Maja Haslebo, hvor hun fortæller vigtigheden i at kunne se meningen med ens arbejde.

Hold dig opdateret på Krifa Podcast

Vi tager løbende nye og spændende emner op i vores Podcast og for at være sikker på at du får hørt det hele kan du nu abonnere og følge os på både Spotify, SoundCloud Apple Podcast og Google Podcast. Hop ind og abonner, så du ikke går glip af noget!