Få succes med dit jobskifte

Overvejer du at skifte job? Lyt med i denne podcast og bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på i et jobskifte.
Få succes med dit jobskifte
00:00:00
00:22:07
Bessie Rauff

800.000 danskere skifter job hvert år, og vi har i snit 6-7 forskellige jobs i løbet af vores arbejdsliv. Et tal der er stødt stigende.

Men hvornår er det tid til at skifte job, og hvad skal du overveje inden du skifter job?

Vi har talt med to, som begge har skiftet job for nylig. De fortæller om deres bekymringer og gevinster ved jobskiftet. Derudover fortæller chefkonsulent i Krifa Samuel Funk-Hansen, hvad du skal være opmærksom på ved et jobskifte og kommer med gode råd til, hvordan du kommer godt i gang på dit nye job.

Mål din arbejdslyst

Ja den kan faktisk måles! Med GAIS-målingen kan du teste din egen eller dit teams arbejdslyst, og få helt konkrete værktøjer til at forbedre den – helt gratis.

Tre gode råd til hvordan du kan få succes med dit jobskiftet

  • 1Du er valgt til, når du begynder i et nyt job. Så du har et mandat til at udfylde det job, som du har fået
  • 2Hvil i, at du har noget at bringe, du har både faglige og personlige kompetencer, som du skal sørge for at sætte i spil på din nye arbejdsplads
  • 3Vær ydmyg i dit nye job. Lyt, vær nysgerrig på arbejdsgangene og stik en finger i jorden

Highlights fra podcasten

[1:48] At begynde i sit første job efter endt uddannelse er en stor mundfuld, for udover selve jobbet, er der meget rundt om jobbet, man skal forholde sig til.

[2:47] Bekymringer om man nu kan fylde jobbet ud, og om man kan alle de ting, som forventes af en som ny medarbejder. [3:05] At starte et nyt job er også sjovt, fordi du får mulighed for at begynde forfra og udfylde jobbet, som man gerne vil. [4:18] Det er vigtigt, at man er sig selv, når man begynder et nyt sted. Det handler om at suge til sig og være lidt hårdhudet og robust. [4:56] Når man er ny, så kommer man til at lave fejl, og det er ok. Sørg for tæt dialog med din nye leder om forventninger til dig.

[6:40] Når man begynder i et nyt job handler det både om faglighed, men også om at huske på, at man kommer med en masse menneskelige kompetencer, som lederen forventer man sætter i spil.

[8:36] Det tager tid at komme ind i et nyt job, det skal man anerkende. Og det kan være svært at acceptere, at det tager tid, før man skaber resultater.

[11:34] Når man er ny i job overvejer man naturligvis om man kan mestre det nye job, og om man vil trives med de nye opgaver, og om opgaverne vil udfordre tilstrækkeligt.

[12:22] Man bliver udfordret og presset, når der meget nyt, men at opleve man udvikler sig, og hvis man tør kaste sig ud i det ukendte giver det ny energi.

[13:25] Hvis man ikke får opgaver, som man ikke mestrer, så udvikler man sig heller ikke.

[14:35] Selvom man måske ikke har den samme funktion i sin nye ansættelse, som i sit tidligere job, så er der alligevel mange erfaringer, som man kan bruge i det nye job.

[16:24] Et jobskifte kan også booste arbejdslysten.

[17:57] Når man overvejer et jobskifte er det vigtigt at overveje, hvilke opgaver man savner og som man skal lede efter i det nye job.

[18:39] Tre gode råd til et jobskifte.

Hold dig opdateret på Krifa Podcast

Vi tager løbende nye og spændende emner op i vores Podcast og for at være sikker på at du får hørt det hele kan du nu abonnere og følge os på både Spotify, SoundCloud Apple Podcast og Google Podcast. Hop ind og abonner, så du ikke går glip af noget!