Lær at sætte grænser

Er du egentlig god til at sige nej? Og ved du overhovedet hvor dine egne grænser går? Lyt til podcasten og lær at sætte grænser.
Lær at sætte grænser
00:00:00
00:26:57
Christina Sander

Som i parforholdet såvel som på arbejdet handler den lykkelige hverdag om at være sig selv - og vise andre hvem man er. Der skal både sættes grænser og ædes kameler - men hvornår gør man hvad?

Podcasten er produceret for Krifa af Bauer Media. (Klippet af Rasmus Schwenger, Redaktør Rune Born Schwartz og Projektleder Camilla Christophersen)

Få hjælp til at håndtere vanskelige situationer

Som medlem af Krifa Fagforening kan du få hjælp af vores psykologer og psykoterapeuter til at håndtere de udfordringer, du oplever på arbejdspladsen og genvinde din arbejdslyst.

Highlights fra podcasten

[1:40] Det er vigtigt at kunne sætte grænser både overfor chef og kollegaer.

[2:40] Der er en tendens til, at vi tager os mere sammen, når vi er på arbejde, og derfor ikke har helt så mange konflikter, som vi har på hjemmefronten.

[4:40] Vi kommer længst i alle relationer, hvis vi tør være ærlige om, hvad vi føler men vi skal dosere, hvad vi deler alt efter sammenhængen. Og jo tidligere vi sætter ord på, jo nemmere er det at blive på egen banehalvdel.

[7:02] Vi er ofte utilfredse med chefen og beslutninger, som træffes på arbejdspladsen. Kan man mærke det bider sig fast, så skal man tage fat i det på en ordentlig måde.

[11:25] Oplevelsen af uretfærdig behandling eller daglige irritationsmomenter fra chefer og kollegaer kan give dårligt arbejdsklima og konflikter. Man skal gøre op med sig selv, om det er noget man kan gøre noget ved.

[13:28] Brug en god ven eller kæreste til at fortælle dine frustrationer og få vendt konflikten og hjælp til at træffe en beslutning omkring, hvordan du vil håndtere en konflikt.

[17:16] Det kan være svært at sige fra overfor opgaver, fordi man er bange for at det påvirker relationen til kollegaerne og fordi vi gerne vil gøre det godt.

[20:40] Travlhed kan hurtigt blive en kultur, som man gerne vil passe ind i og som vi skal leve med. Og det er dårligt både for dit arbejdsliv og privatliv. Vi har brug for pauserne.

[24:38] Vi skal blive bedre til at turde sige fra og tale om, hvad vi tænker og føler. Og lytte til, hvad dine kollegaer siger til dig, når de er frustrerede.

Få selvtillid på jobbet

Vi har optaget en podcast, hvor du kan hente gode råd om hvordan du håndterer din indre kritiker og får skruet op for de konstruktive tanker.

Hold dig opdateret på Krifa Podcast

Vi tager løbende nye og spændende emner op i vores Podcast og for at være sikker på at du får hørt det hele kan du nu abonnere og følge os på både Spotify, SoundCloud Apple Podcast og Google Podcast. Hop ind og abonner, så du ikke går glip af noget!