Lægesekretær taler med sygehuspersonale ved skranke

Når det rigtige alligevel ikke er det helt rigtige

Selvom man har skifte branche én gang og taget en ny uddannelse, er det ikke sikkert, at det er det rigtige valg. Det var det ikke for Rikke Sofie Hansen.
Lars Stig Madsen

Rikke Sofie Hansen er i øjeblikket i gang med at søge ind som lægesekretærelev. Drømmejobbet, som hun fandt efter, at hun var i fire ugers virksomhedspraktik som lægesekretær på Vejle Sygehus. Den tidligere frisør og nyuddannede markedsøkonom har fundet det rette.

Rikke er oprindelig uddannet frisør og havde egen salon. Men da hun på et tidspunkt blev alene med sin søn, var det svært at få det hele til at nå sammen. Rikke lukkede sin salon og gik i gang med at læse en række fag på VUC, uden hun vidste, hvad det nøjagtigt skulle bruges til. Men hun læse det, som i flere år havde vakt hendes nysgerrighed.

En kompetencevurdering hos en studievejleder anbefalede hende at læse til markedsføringsøkonom. En uddannelse, som hun blev færdig med i februar 2016.

- Jeg fik arbejde i den grafiske branche. Men jeg kunne ikke finde mig til rette. Den skarpe konkurrence lignede alt for meget frisørernes, som jeg havde valgt fra.

Ikke slået ud

Rikke var ikke slået ud. Hun talte med jobcentret, rekrutteringsbureauer og IBC i Kolding om jobmuligheder. På et tidspunkt fik hun lavet en realkompetencevurdering. Anbefalingen lød på, at hun skulle prøve at blive lægesekretær. Og efter virksomhedspraktikken på Vejle Sygehus og et seks måneders vikariat som uuddannet læsesekretær er Rikke nu som 44-årig klar til en ny uddannelse.

At hjælpe mennesker videre

- Jeg har altid kunnet lide at være sammen med mennesker. Samtidig ser jeg en lægesekretær som kreativ og problemløsende for patienterne, så de kan blive hjulpet godt videre til dem, der egentlig skal behandle dem. Det er lige mig.

Sig ja til chancerne

Rikkes familie bakker 100 procent op om, at hun nu skal i gang med en ny uddannelse. Og de tidligere uddannelser og erfaringer er ikke spildt. - Jeg har en videnbank at trække på, som jeg kan bruge fremadrettet. Jeg tror, at vi skal sige ja til de chancer, vi får og se modgang som noget, der gør os stærkere. Så er jeg overbevist om, at vi får et spændende liv.

Få en jobskifte- og karrieresamtale

Skal dit arbejdsliv have en ny retning? Få sparring på hvordan, du kommer godt videre i dit arbejdsliv.