Foto af HR-konsulent Karin Holm Jensen ved sit skrivebord

Nye færdigheder og faglig selvtillid i første job

HR-konsulent Karin Holm Jensen, er blevet certificeret arbejdslystkonsulent. Sammen med HR-chefen Trine Remin Ankjær kan hun se, at virksomheden kommer til at få stor gavn af hendes nye viden om arbejdslyst.
Mette Rohde

- Hvem vil ikke gerne have god arbejdslyst? - Spørger den 29 årige HR-konsulent i rådgivnings- og revisionsfirmaet BDO, Karin Holm Jensen ud i rummet.

Hendes chef, Trine Remin Ankjær sidder der også. De er begge enige om, at Karin Holm Jensen har fået mange nye værktøjer på Krifas arbejdslystkonsulentuddannelse i foråret. Og selvom det blot er en måned siden hun fik sin certificering, er både hun og chefen Trine Remin Ankjær overbevidste om, at Karin Holm Jensens nye viden kommer til at gavne virksomheden.

”Det, jeg er allermest glad for, det er de konkrete værktøjer, jeg har fået. I BDO har vi meget fokus på trivsel og arbejdsglæde. Så det er egentlig noget, vi allerede måler på. Jeg har en rolle som koordinator i vores samarbejds- og arbejdsmiljøudvalg, som arbejder med arbejdsmiljø og trivsel generelt. På den måde giver det god mening, at jeg på uddannelsen kunne få viden og inspiration, som jeg kan bringe i spil i det forum,” fortæller Karin Holm Jensen.

Konkrete værktøjer

I forbindelse med uddannelsen lavede Karin Holm Jensen en opgave, hvor hun lavede en GAIS-måling på en af afdelingerne i BDO. Hun skulle efterfølgende evaluere testen og bruge resultatet i sin opgave. Ud fra det lavede hun er workshop, hvor medarbejderne skulle arbejde med balance-faktoren. Det var det, der viste sig at være størst behov for.

”GAIS præsenterer nogle forskellige værktøjer, som er meget relevante at bruge. At der er fokus på de forskellige faktorer som balance og mening, det gør, at jeg har noget konkret, som jeg kan trække ind. Det er guld værd for mig,” siger Karin Holm Jensen.

Bliv arbejdslystkonsulent

Vil du gerne stå i spidsen for god arbejdslyst og trivsel på din arbejdsplads?

Passion og engagement

Det var chefen Trine Remin Ankjær, der foreslog Karin Holm Jensen, at hun kunne tage Arbejdslystkonsulentuddannelsen. Hun så, at netop de kompetencer ville passe godt ind i virksomheden.

”For mig er det vigtigt, at mine medarbejdere konstant og hele tiden udvikler sig. Karin har været hos mig i 2,5 år, og det er det første job, hun har haft i en HR-afdeling. Derfor har jeg lyst til at give Karin en bred pallette af værktøjer,” siger hun.

For Trine Remin Ankjær vækker det også interesse, at der netop er fokus på arbejdslyst, frem for at tage den negative vinkel og fokusere på stress og bekæmpelsen af det. 

”Bare det at den hedder arbejdslystkonsulentuddannelsen, det klinger meget godt med vores værdier. Jeg synes navnet er super genialt tænkt af Krifa. For mig ligger der passion, engagement og energi i det. Det signalerer, at vi alle har en mulighed for at vælge hvilken tilgang vi har, når vi går på arbejde,” siger hun.

Faglig selvtillid

For Karin Holm Jensen har det været væsentligt, at hun har fået nogle færdigheder, som hendes mere erfarne kolleger ikke har.

”Jeg arbejder sammen med nogen, der er noget mere erfarne end mig selv. Derfor er det som nyuddannet fedt at få et område, hvor det er mig, der er mest erfaren. Og det har uddannelsen virkelig givet. Det giver noget faglig selvtillid,” siger hun.

Hvad er GAIS?

God Arbejdslyst Indeks (GAIS) er et digitalt værktøj, der kan måle din arbejdslyst. Du kan tage en GAIS-test på gais.dk. Testens svar er baseret på 7 faktorer, der har indflydelse på din arbejdslyst: mening, kollegaer, resultater, mestring, ledelse, balance og medbestemmelse.