Mening – fryns eller nødvendighed

Er mening reelt set en nødvendighed i et arbejdsliv, eller er det bare et frynsegode? Hvem har ansvaret for, at du oplever mening – og hvad kan den gode leder gøre for at fremme mening og psykologisk tryghed på arbejdspladsen? Dette og meget mere stillede vi skarpt på ved vores meningsevent. Hvis du var forhindret i at deltage, giver vi dig her muligheden for at se en optagelse fra den 1/9 2020.

Hvad i alverden er meningen?

Eventet introducerer dig til, hvorfor oplevelsen af mening har så stor betydning for din arbejdslyst. Du får også en forståelse for de fire dimensioner af mening, som Videncenter for God Arbejdslyst har identificeret. I to paneldebatter drøfter vi, hvad fremtidens medarbejder forventer af mening i arbejdslivet, og hvilken rolle chefen spiller for din oplevelse af mening.

Mød blandt andre...

Jacob Albertsen

ERHVERVSPSYKOLOG
JACOB ALBERTSEN
 

Jacob Albertsen er stifter af www.ledertid.com, hvor han udvikler events og digital læring til ledere. Desuden er han uddannet psykolog og har arbejdet med udvikling af organisationer, ledere og teams siden 2010. Jakob er optaget af de dilemmaer, der kan spænde ben for meningen på vores arbejdspladser.

 
Thomas Johansen

CHEFKONSULENT
THOMAS JOHANSEN

Thomas Johansen er Cand. Pæd. i almen pædagogik og en erfaren konsulent og mangeårig underviser på MacMann Bergs leder- og konsulentuddannelser. Forfatter til en lang række artikler og ledelsesbøger. Thomas har specialiseret sig i bl.a. kunsten at stille kraftfulde spørgsmål og ser det som en nøglekompetence til at skabe mening og produktive relationer.

Mads Bab

LEDELSESRÅDGIVER
MADS BAB

Mads Bab har i mere end 20 år rådgivet virksomheder og været ledergruppers faste sparringspartner i forhold til at sikre agilitet, bæredygtig performance og høj arbejdslyst. Han er forfatter til flere bøger om emnet, foredragsholder og fast underviser på Aarhus Universitet. Mads mener at vejen til fremme af meningsoplevelsen på fremtidens arbejdspladser går gennem uddelegering af beslutningskraften til medarbejderne.

Emilia Van Hauen

KULTURSOCIOLOG
EMILIA VAN HAUSEN

Emilia van Hauen er kultursociolog (cand.scient.soc) og HD(A) og skriver fast for flere lands-dækkende medier, har skrevet en række bøger, heraf to bestsellere, og bliver ofte brugt som kommentator og foredragsholder både herhjemme og i udlandet. Hun er medlem af flere bestyrelser. Emilia har stor viden om, hvad mening betyder for de unge, og hvordan man leder dem, så de finder mening i arbejdslivet.

Lars Sander

LEDELSESRÅDGIVER
LARS SANDER MATJEKA

Lars Sander Matjeka har senest været CEO i Aller Media og tidligere marketing- & kommunikationsdirektør i it-branchen og direktør for et content marketing bureau. Han sidder desuden også i bestyrelsen hos Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL). Lars er optaget af bl.a., hvem der har ansvaret for, at den enkelte oplever mening i arbejdslivet – og har desuden et godt blik for, hvilken rolle mod og sårbarhed spiller for vores oplevelse af mening.

Cecilie Eriksen

FILOSOF
CECILIE ERIKSEN

Cecilie Eriksen har skrevet og redigeret antologier som Selvrealisering – kritiske diskussioner af en grænseløs udviklingskultur (2005, med Svend Brinkmann), Det meningsfulde arbejdsliv (2007) og Ulydighed og etisk dynamik (2013), Løgstrup og tilliden (2020). Hun er serie-medredaktør på bogserien Moderne arbejdsliv. Cecilie er bl.a. optaget af, hvor forskelligt vi - set over tid - har set på koblingen mellem mening og arbejde.


Se event

Vi har spurgt danskerne

Eventet tager afsæt i vores rapport Mening-fryns eller nødvendighed. I undersøgelsen bag rapporten har vi spurgt 2.148 repræsentativt udvalgte danskere om, hvordan det står til med deres oplevelse af mening i arbejdslivet. Resultaterne af undersøgelsen suppleres med en række perspektiver fra førende forskere og praktikere fra danske virksomheder og organisationer – du kan møde flere af dem i videoen ovenfor.

Nysgerrig efter mere?

Du kan vores rapport "Mening - fryns eller nødvendighed" ganske gratis