Indmeldelse og overflytning

Skal du meldes ind i en a-kasse og fagforening – eller skal du overflyttes fra en anden a-kasse og fagforening? Du kan blive indmeldt eller overflyttet til os, uanset hvilken branche du arbejder indenfor. Din arbejdsgiver kan ikke kræve, at du er medlem af en bestemt a-kasse og fagforening.

Uanset om du skal indmeldes eller overflyttes   

Du kan melde dig ind hos os, uanset hvilken branche du arbejder indenfor, om du er under uddannelse, nyuddannet eller værnepligtig. Du kan også melde dig ind, hvis du er uden arbejde, men du skal have arbejde for at optjene ret til dagpenge.

Hvis du allerede er medlem i en a-kasse, bevarer du naturligvis alle rettigheder fra din nuværende a-kasse, og betaler du til efterlønsordning, fortsætter den hos os.

Husk a-kassen, når du afslutter en uddannelse

Har du gennemført en erhvervsmæssig uddannelse, som er offentligt anerkendt, og som har varet mindst 18 måneder, og som ikke er en gymnasial uddannelse? Så husk a-kassen!

Din situation
Dine muligheder
Du er endnu ikke meldt ind i en a-kasse
  • Du kan melde dig ind i a-kassen som nyuddannet.
  • Så kan du få dagpenge 1 måned efter, at din uddannelse er slut.
  • Det er dog en betingelse, at du har meldt dig ind senest 14 dage efter, at du har afsluttet uddannelsen.

Du er allerede medlem af en a-kasse
  • Du kan opnå rettigheder som nyuddannet, hvis du søger om overflytning til os senest 14 dage efter, at du har afsluttet din uddannelse.
  • Hvis du har været medlem af en a-kasse mindst 1 år forud for, at du har afsluttet din uddannelse, kan du søge om dagpenge som nyuddannet dagen efter endt uddannelse.

Husk, at selv om du har fået arbejde, efter at du er færdig med din uddannelse, skal du alligevel melde dig ind i a-kassen senest 14 dage efter, at du er færdig, for at sikre dig ret til dagpenge, hvis du senere bliver ledig.
Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du er nyuddannet.

Husk fagforeningen, uanset om du er ny på arbejdsmarkedet eller har godt gang i arbejdslivet

Det er altid rart med en fagforening i ryggen uanset din situation. Vi kan fx rådgive dig ved jobsøgning, lønforhandling og ikke mindst tjekke din ansættelseskontrakt, når du får nyt arbejde.

Se hvilken fagforeningspakke, der passer bedst til dig.

Udmeldelse af din nuværende fagforening

Melder du dig ind i Kristelig Fagforening i forbindelse med, at du bliver overflyttet til os, og ønsker at blive meldt ud af din nuværende fagforening, så sender vi udmeldelsen på dine vegne. Du skal dog være opmærksom på, at nogle fagforeninger kræver, at du selv melder dig ud på en bestemt blanket eller med et bestemt varsel.

Kan du ikke blive overflyttet til Kristelig Fagforening på samme tidspunkt, som du skifter a-kasse, så kontakt os. Vi rykker din indmeldelsesdato i Kristelig Fagforening, så du undgår at betale til to fagforeninger samtidig.

Meld dig ind nu

Du kan tidligst melde dig ind fra det tidspunkt, hvor vi modtager din ansøgning.

Læs mere om Kristelig A-kasse og Kristelig Fagforening